Baby xmou tummy time

Mummy2.. cmne nk bg baby rajin tummy time.. ibu nya dh rajin tp ank nya plk melalak2 x moh tummy time..asal niarap je nangis asal niarap je melalak mcm kena dera.. x smpi seminit melalak x moh tummy time... Dh letak mainan,tilam air tu semua tetap melalak.. baby dh 5 bulan... Push up mini pun dia x nk buat... Cane eh nk bg dia suka tummy time... Kalau bole raya ni nk tengok dia merangkak dhhh😂

Baby xmou tummy time
14 Các câu trả lời

Anak saya awal pun xsuka tummy time,Baru masuk 5m harini.. Smpai batuk2 xda suara Sakit dada dia(bambam sgt).. last2 saya Start dr letak Kat peha Saya dlu.. slow2 tukar ke bantal. Then ke tilam. Memang melalak sikit Sbb Dia tak reti telentang semula. Tapi saya salu ckp dpn Muka Dia n ltk toys sambil agah2..Mmg biar Dia xangkat, tahan sikit nangis Dia.Now Dia da ckup kuat bertahan dlm 15-20min. Tgn Dia pun da boleh push up ke atas Cuma tak reti nk pusing Balik n golek2 lagi.. Puan perhati tgn dia Jgn bagi Dia Sakit

Kalau baby sy pulak, bila buat tummy time dia terus tolak kaki seolah nak ke depan.. Masalahnya, nak tiarap sendiri pun x pandai lagi.. Tapi semua dia nak mcm dah pandai 😅.. Sekarang nie nak duduk dipeha pulak(leher dah keras tapi blm berapa tguh)masih perlu di sokong.. Tapi tulah nak juga duduk, x nak baring.. Umur baru sbln lbh lagi seminggu lbh baru masuk 2 bln.. Agaknya bby nak merangka terus..tapi bby sy OK je kalau sy tiarapkan, cuma x jadi spt yg sy inginkan.. So kite follow jela🤭🤲

it is normal mommy. anak saya pun masa 5 bulan nangis jerit² kalau asyik paksa dia practise tummy time. saya dengan husband selalu buat² bercerita guna badan biar dia ikut setakat yang dia boleh pusing. sekarang dah 6bulan 20hari pandai dah meniarap sendiri, angkat kepala, capai mainan sambil meniarap dan dah start nak duduk sendiri. dah boleh bagi dia rangsangan untuk duduk daripada posisi dia baring bagi pinggang dia stable. nanti dia akan rajin meniarap and then merangkak.

Baby saya pun sama 😩 dah 6 bulan lebih pun, masih belum niarap. Bila tummy time dia kemain marah sampai nanges2 suruh terbalikkan. Siap angkat2 punggung. Risau juga sebab kakak dia dulu 4 bulan dah niarap sendiri. Macam2 dah buat tetap tak jalan. Taktau lah kenapa dia ni lambat pulak 😂

anak sy pun sama. mula2 risau.. tp sy tgk ank sy suke mandi. so sy akn mndikn die 3 kali sehari. sy akn bt tummy time masa sapu minyak telon kt blkg die. mcm urut2. mula2 bt mmg die nangis kuat. skrg die suke plk.. alhamdulillah.. tgh tggu masa sesuai bile die nk menyiarap sendiri je ni..

Anak saya dari lahir dah buat tummy time, tummy time tak semestinya kat lantai, kat dada kita pun boleh. Umur 2 bln lbh dia dah pandai pusing badan meniarap. Skrg dah 4 bln tengah blajar nak merangkak sikit2. Saya buat tummy time kat dada saya je, lantai jarang

Boleh try baby tummy time atas badan you. Anak I pun awal² tak suka tummy time, tapi lepas I buat tu, dia pun okay je. Atau, try dengan bantal dulu. Apa² pun kena pastikan tangan baby kat dada.

Cuba letak dia dekat bolster besar pastu main main ngan dia sambil roll kan depan belakang. Anak saya masa few weeks lagi saya tummy time kan bermula from paha-bantal- then tiarap biasa.

panjang lagi perjalanannya nk ke merangkak tu 😂😂 tangan bby timpakan kt dada dia . atau rapatkan . tgn lapang mcm tu marah la dia 😂. dia dah pandai x untuk berpusing sendiri?

2y trước

pernah buat bnyk kali smpi dia mengamuk sbb x nk tgn kt dada tu.. mcm tu la tgn dia tiap kali tummy time..letak bantal ke,atas tilam air ke sme jgk tgn dia cmtu..😅

ada tengok video cara tummy time yang betul ? yang saya tgk tangan baby kena letak di dada dia . n doktor tu tinggikan sikit guna bantal peluk kecik

2y trước

dah mummy .. gmbr yg sye tunjuk ni mmg sje bg dia tiarap atas tikar je...😅