Sonsang

Hi mummy, skrg saya dah 36w smlm scan dr cakap anak sonsang ? sedihnya rasa hati. Boleh bagi tips tak?

12 Các câu trả lời

Sy 37w (2/1) scan songsang, trus dpt date 13/1 czer, 6/1 last cek up kt kk doc scan smula baby dh trn smula n dh engaged sy tggu time je ni, g pakar smlm (7/1) sbb ikutkan esok sy kena warded dh, then pakar cek mmg baby dh trn cancel tuk czer. Sy amalkan dr mula tau songsang tu sujud lama, mmg susah nk solat mcm biasa sujud lama tp tu ikhtiar trakhir bg sy n brdoa, sambil pujuk baby pusing smula...alhamdulillah baby trn dh smula. Skrg tggu time je la...😊

Sokay,sy pun mase 36w baby x pusing lg,dok melintang dlm perut 😅 tp baby aktif so doc ckp xpyh risau sgt..pastu solat mcm biase,xpyh guna kerusi sbb sujud tu membantu utk baby pusing jugak, InsyaAllah..mse 37w kpala baby da turun bwh smpai mse deliver,38w..😘 lg 1,bnyk kan ckp ngan baby,pujuk dia,gtau dia suruh pusing ya 😊 InsyaAllah,Mommy jgn risau sgt k 😘

jangan susah hati sis... banyakkan sujud. sujud lama2. doa and pujuk baby pusing. selalunya songsang kadang doc akan try pusingkan bagi betul. just think positif ada ja org 38 minggu baru pusing.

jangan sedih sis...klu dah ketentuan kita kena terima byakkan berdoa...ank pertama sy dl sonsang juga allhmdllh bersalin kaedah czer,yg penting dua2 selamat...moga dipermudahkan urusan sis...

Doa byk2 minta dgn Allah. Dlm youtube ada tunjuk cara utk baby dlm posisi yg betul.

Cari bidan yg pakar..insyAllah dia boleh betulkan kedudukan baby..

Sy xpernah ada by songsang...tp salu baca caranya bykkan bersujud

Selalu pujuk baby...time solat,lamakan sujud

Saya pun mcm tu juga sis..28w..

Ni je yg sy boleh bg 😅