air putih

Hi mummy semua. Sesiapa ada masalah macam kami bila minum air putih rasa payau loya sume tekak. Padahal doktor advise suruh minum air putih banyakk ?

19 Các câu trả lời

Try bli mineral botol kecik.. bli semua brand yg ada kt supermarket.. mcm sy air paip yg dimasak/air mineral tk bleh telan.. drinking water yg tutup botol kaler putih tu bleh plak minum 😂 tu pon kebetulan husband beli haritu.. selain tu jus buah2 yg diblended je la sy minum..

Saya..preggy kalini lebih kepada air suam dan panas.. Kalau mnum air sejuk..konfirm rasa mual lps tu.. Haih la ank mcm2 hal kan.. Maknyer takleh nk telan air suam..tpi ngandung kalini mcm buat air masak dh telan..

Hi, sy dr first month pregnant smpai skrg dah 9bulan hari hari minum air sejuk. Dlu 1st trimester minum air putih tak sejuk je muntah. Cuba awak try minum air sejuk mana tau elok sikit 😊

mmg time pregnant ni nk minum air masak putih mmg tak lalu.. sy biasanya akan campur sikit dgn lemon... esp. bila rasa mual2x nk muntah tu, akan minum air lemon ni tanpa gula..

sama.. lepas 3 bulan baru lalu nak minum air masak. sis kena paksa juga minum sikit sikit. try minum yang air sejuk ka or mineral water yang bottle cap bewarna.

Rasanya mostly mommy yg preggy ada alahan, tekak memang xboleh minum air putih..sy dulu minum air sejuk cuckoo or yg ais aje boleh masuk tekak..😊

Sis cuba stiap kli minum atw isi air dlm botol dn letak 1 atw 2 titik je air sirap,,nti rasa payau tu tdk lh rasa,,cara sy mcm tu msa awal2 khamilan

Kak Ipar sy mcm tu. Jadi 4 bulan ptama dia minum air manis je. Bila minum air masak trus muntah mkn ubat pun dengan air manis. Dont worry

Sayaaaa. Dah 3 bulan tak minum air putih. Lalu milo ja skrg ni. Tu pun baru 2-3 minggu minum milo. Sblm ni memang tak minum air haha

sama la. minum air putih tu rasa loya biarpun sdh dimasak. sy beli air mineral yg tutup biru tu baru rasa selesa nak minum😅