Confuse

Hi mummy semua. Nak tanya normal ke masa awal² pregnant dulu rasa loya dan mual, dan bila kandungan saya masuk 8week, tiba² dah tak rasa mual dan loya? Sy tiba² rasa mcm sy tak pregnant pulak ??

51 Các câu trả lời

sis sama mcm saya takda rasa mual2 or alahan apapa masa pregnant, tp saya lepas masuk trimester ke-2 trus maii sikit2 rasa alahan tuu 🤭 tak boleh bau dapur, bau maggie pedas gilerr msti rasa nk muntah, padahal dlu2 before preggy saya fav maggie pedas giler la, tp bila masa alahan tu nk tgok plastik maggie pun rasa nk muntah 🤣 kemain suka husb saya sbb dia mmg larang saya mkan benda2 mcm tu 😌 tp hritu da msuk 24w ke atas saya ngidam magiee pedas giler tuu, bila dpat ngapppp je Allah sdapnyaa nikmat benaaa 😂🤣

bestnya alahan smpai 8 weeks je.. normal tu.. nasib baik la tu.. alahan x teruk.. sy smpai bulan ke 3 x boleh makan.. muntah teruk sgt smpai muntah hijau sbb perut kosong sgt.. kepala pening teramat.. mmg seksa fuhhh.. alhamdulillah lepas 3 bulan alahan hilang.. makan banyak sngat lepas tu.. smpai naik 10kg

Better check or scan baby.. Sbb sy pernah mcm ni, tiba2 sj hilang semua rs mual semua ms week ke8, ingat normal, bila time regular checkup week ke 12, bila doktor scan, baby sdh tiada heartbeat.. Size baby mengecut, estimate usia baby 7w lebih sj..

4y trước

Ya.. 2x da merasa... Tiba2 alahan hilang.. rupanya ...xda rezeki.. better check Doktor sis.. utk Tau progress

Untung sangat x rasa loya awal ngandung sis.. kalau kita celik je mata x kira pukul bape mesti muntah bukan muntak hijau je.. untah acid pun kuar da. time tidur je rasa tenang .. klau bangun mesti x jadi org da layu je .. skrg anna da 9w..

takut laaa pulak baca komen2 org... ada kata gugur, ada kata bby dah takde heartbeat... sbb sy pn 7 week, loya2 n muntah tu dah takde... 2 ari lepas perasan ehh daaa tak loya..??🥺🥺 Something happens ke ni...?😫😫

Hai sis. Boleh sis. Lebihkan makan buah buahan seprti oren, delima, jambu batu dan buah naga. Ada lagi tipsnya, pergi ke facebook Norsufia Johari utk kita ajukan soalan trutamanya bg ibu mengandung.😊😊😊

risau la pulak baca mcm2 komen dlm ni..huhu sbb sy bru masuk 8w.mula2 dlu xde la muntah2 cuma nya xboleh nk makan byk je..kalau terlebih mkn mesti rasa nk muntah.tp skrg rasa tu dh kurang..harap2 semua ok la.

kalau tk sedap hati boleh je gi klinik scan tgk. dulu sy mcm tu. tiba2 bangun pagi mcm hilang dah sume rasa loya. rasa mcm tk pregnant pulak. rupanya baby dah takde heartbeat. gugur lepastu

5y trước

O.. Sy x kene d&c sbb kluar sndri tp masuk wad 1 mlm..

MasyaAllah.. beruntungnya awk😭😭😭 sy masih dlm fasa alahan lg....... xblh mkn n xblh mnum.... klau x memg muntahhh trusss la jwbnyaa.. xlarattttt😭

Ha ah. Normal je. Saya pun baru baru pregnant kerap jugak loya ngan muntah. Masuk 11 12 minggu, loya makin kurang. Pening kepala jela sekarang. Rasa hanyut