baby bump

Mummy semua, nak tanya? normal ke kalau pregnant dah 4 bulan tapi perut tak nampak macam org preggy? Sbb saya ni anak first, ramai tegur perut tak nampak macam org pregnant. Tapi scan ada je. Jadi risau pulak

142 Các câu trả lời

Normal sis. Orang cakap anak 1st selalu memang perut kecik. Sebab saya dah 7 bulan pun ada je baby bump tapi orang tak perasan saya preggy. Bila bagitahu saya preggy, orang cakap perut kecik. Tapi saya malas nak kisah, sebab scan apa semua baby sihat & berat pun okay je 😅

ikut atas badan org sis .. haha , setengah org ada yg perut nampak bolat besar , ada yg nampak kecik comey & ada yang tak nampak macam preggy .. saya dah pregnant 9 bulan pun org kata perut kecik comey 😅 tapi apa-ii pun yang penting baby sihat & sempurna kat dalam 🥰

Saya ni haruuuu sis..haha..pegi kk nk buka buku misi tanya ada perut ke awk ni mengandung..smbil gelak2..time tu 7w🙄 skrg da 12w lebih pun tk nmpk..🙄 Tkpela kita fikir positif ja..bdn kita kecik kurus plk tu mmg tkde perut asal ada bby n bby sihat je😁

Syaa 8bulan baru nmpk besar sikit perut hahaa😂😂 masa 4bulan ndak nmpk btull risau jugak tapi bila scan ada jer baby dlm tu activ lagi mngkn sebb first Sebb tu ndak nmpk jgn risau lar mummy klaw scan tu dia sihat tidak payah risau apa" doa bagus" 😊😊saja

Normal sis. Saya sendiri bila 7 bulan nak masuk 8 bulan baru nampak sikit perut. Sepanjang pregnancy boleh pakai baju sebelum mengandung. As long as doktor kata baby dalam perut sihat dan membesar dengan normal, takde apa yang perlu dirisaukan sis.

Don’t worry sis tu normal je sebab saya time 4 bulan pun perut still kecil and tak nampak, saya skrng dah 6 bulan nak masuk 7 pon still tak nampak lagi and saya pon anak firts. Takpe sis walaupun perut tak nampak yang penting sis dgn baby sihat

Xyah risau lah sy pon org selalu tgur ugk ckp xnmpk pon skrg dh 22minggu dh nmpk dh kit p kdg2 org xpersn ugk p xkish lah aslkn baby siht org ckp baby bump kecik lah best kite pon xlah sush sngt nk gerk wat aktiviti pe2 dri org yg baby bump besr

Saya masa anak first dulu 8 bulan baru nak nampak perut Alhamdullilah anak keluar 3.06kg jugak. Takde ape pun sebab mungkin tak pernah mngndung lg . Skrg preggy kedua masa perut 4 bulan besar mcm perut 7 bln anak first .. rileks yer sis

Sy pn da 4bulan lebih sis..perut xda lagi..siap bawa moto lagii.jnji bby d dlm sihat ja..masa scan hri tu seronok ja bby pusing2 n gerak2 kn kaki dia hihi..skg ni pn da ada grakan halus da sikit..jgn risau ya sis

Alhamdulillah sis perut tak nampak sangat tapi baby kat dalam perut membesar dgn sihat. Saya badan kecik dari pregnant 6 bulan perut mmg besar jenis ke bawah semua dok pandang2 mcm tak pernah nampak org pregnant😩