Biji kelenjar

Mummy, nak tanyaaa. Pernah tak baby mummy ada biji kelenjar depan bahagian belakang kepala? Tu normal ke??

4 Các câu trả lời

depan bahagian belakang kepala? kat mana tu? 😅 kalenjar selalunya bengkak sebab ada jangkitan. budak memang senang nak ada kalenjar bengkak sebab immune system tak kuat lagi kan. jadi dia kerja keras sikit nak lawan jangkitan tu. sebab tu jugak selalu budak kalau demam, memang temp tinggi lebih dari orang dewasa. kalau baby ada demam boleh terus dapatkan rawatan.

1mo trước

berapa hari baru surut ye kelenjar tu?

Mse ank sy kecik dulu bwh umur 3thn gitu, klau dia kalenjar bengkak kt blkng kpala, mesti dia demam lpas tu.. Nt bila dia da sehat.. Klenjar tu hilang.. Setiap kali dia xsehat mmg kalenjar tu ade.. Itu ank sy la sis..nk confirm cuba jumpa doc.. Skrng ank sy da 4thn alhmdulillah xde da.

Hi, mom👋 Tak pernah alami. Nanti checkup baby tanya doktor tau. Tapi kalau biji kelenjar tu buat anak awak tak selesa dan meragam, pergi klinik ya.

kena bwk gi cek tengok yg bengkak tu mmg normal kelenjar lymph nodes bengkak sbb infection ke ada masalah imun @ autoimmune ke cell cancer ke