Berapa onz susu anak 11 month

Mummy blh tlg sy tk. Selalu pertanyaan nurse Berapa onz ank minum susu? Berapa jam sekali? Berapa kali bancuh? Sy tk tahu nk jwp. Ank sy kurang berat bdn.skg ni ok skit mnum susu. Minum susu tk menentu sbb dia ada mkn jgk. Kalau mkn kurang la minum susu. Dari apa yg sy dah list ni blh tahu tk brpa oz dan brapa jam skli ank sy minum susu ? And berapa kali bancuh yg nurse tanya tu dlm masa 24jam ke? Start dari ats tu 12.30tghri 3oz #Buntu #firstmom #ingintahu #SeriusTanya #bantusharing #newmom

Berapa onz susu anak 11 month
5 Các câu trả lời

based yg awak tnjuk tu, anak awak stat mnum susu kol 12.30 tgh hri kn? last 9.30 mlm? mlm tu ok, cuma kol 12.30 tu tlalu lewat utk 1st susu anak.. mgkin bley stat bg pukul 7.30@8pg.. gap susu anak awak x mnentu, ade yg sejam, 2 jam, 3jam.. mgkin ikut demand anak kot.. amount pn sme dlm 3-5 oz.. nk tw berapa oz susu awak tmbahkn je la berapa oz yg awak da bncuh dlm sehari.. mcm anak sye, even da mkn, demand susu tetap sme x bkurang pn.. 5 oz gap 3 jam..

awak cakap je skrg dia minum 4-5oz, 2-3 jam sekali, brapa kali tu x terfikir pulak nk kira 😅 sebelum dia nk bagi tazkirah panjang, awak mintak pendapat dia dulu mcm mna nk selesaikan masalah, boleh bagi vitamin ka atau ap² kaa.. tunjuk yg awak ada usaha nk naikkan berat badan anak, ngadu² sikit dah mcm² menu buat, tp xmau makan .. 😌

Anak sy 11month juga. Selalunya sy akn bagi ank sy menyusu 5oz(150ml) setiap 3jam sekali .. kdg2 sy tengok kalau dia mcm haus penat bermain kan. 2 jam sekali sy akn bagi. Melainkn waktu tdor malam. Dia akan tdor masa yg panjang tapi dlm tempoh 5jam tu sy akn susukan dia 6oz(180ml) ..

boleh tengok juga pemakanan baby awak? sehari baby makan berapa kali? menu baby mcm mana? normal bila baby start makan akan kurang susu. selain tu tengok juga polar tido baby awak. baby dapat tido yg cukup tak

3oz (90ml) terlalu sikit utk baby yg umur 11mth.. masa anak sy lahir doc dh sarankan utk bagi 3oz setiap 2 jam utk newborn apatah baby dh umur 11mth. Kena naikkan oz dia sis . Nanti anak kurang zat dan calcium

4mo trước

11month actually dah kena kurangkan susu & lebihkan makan