Minum Air Gula Di KKIA

Mummy berapa minggu dah nak kena minum Air Gula dan mesti kena minum juga ke kalau tak de masalah apa2 ?

17 Các câu trả lời

Saya minum week 14 🤭 nanti week 28 kena minum lagi. Hehe. Saya sbb lebih bmi je (supposed bmi 27 tp saya 29). Tak apa sis kena minum, mak saya cakap untuk kebaikan kita juga, at least kita boleh tahu kita ni ada gdm ke tak. No worries 😉

sy br lps mnum pg ni..br 10w..jp lg kna g ambik drh plk...td ms mnum pk nk cpt hbis jer...pjuk ati jgn la mntah sbb skrg tgh alahan teruk jgk...lps mnum sapu mnyk cap kapak kt hdung

even kita sihat dan tak ada kencing manis sebelum hamil pun kena minum air gula kalau berat berlebihan sebab kadang-kadang kencing manis tu ada bila mengandung ni

Sy kena minom sy 12 mggu.. Alhamdulillah, takdelah ngeri mana pn minum air gula ni.. Mind set kita je kena positive.. In shaa Allah mummy bole minum dgn mudah..

Saya dh 32weeks tpi tak@blum mnum air gula pun.. hri tu checkup,nurse ckap tak perlu sbb berat naik tak lbih dri 2kg dlm msa sbulan..

Hai mommy . based on my experience , kena minum air gula around 14 weeks dan 27 weeks even takde ape² masalah pun 😊

14w & 26w. Sebab keluarga ada sejarah kencing manis. Tapi nasib baik tak sangkut kencing manis 😅

14 week dh mnum dh..tp dpt result normal 4.5,bile dh mnum naik 9.0..doc bg ubat cair drh skli td..

sy dh minum msa 16w..nnt msuk 28w kna repeat..result ok tp kna minum sbb family history ada GDM

Kalo kt tmpt sye jenjarom banting selangor 14week dh kne mnm air gula dh