Minum air gula

Pregnant berapa bulan kena minum air gula ya? Kena puasa ka kalau minum air gula? #pregnantfirstbaby🤔

8 Các câu trả lời

saya dh 35week ,, xde minum air gula lg .. nurse akn tnye,, family ad yg kencing manis or tak ,, saya ckp tak .. n nurse akn tngok kenaikan berat kita ,, mcm sya berat saya naik sikit2 je .. kalau berat tetiba naik mendadak ,, bru kena minum air gula

kalau ada history fmily ada kncing manis atau bmi lbih bnyk biasa lps bukak buku mnggu ke 12 dah kene minum . kalau sngkut trpksa lah repeat lg . kene puasa dr pukul 10mlm smpai 2jam slps minum air gula . jgn muntah ..nt kene repeat lg

kalau di kk saya ada yg 18w dan 28w kna mnm... saya 28w mnm... ya sblm mnm air gula keesokkan hari kena bpuasa start pkl 10 mlm...

lepas buat buku..mmg Ada minum air gula..nti nurse akan btau bila..malam tu kena puasa..jika esok nya nak kena minum air gula

saya minggu ke 7 dah minum air gula sebab mak dan ayah ada penyakit kencing manis dengan darah tinggi.

ikut kk kot. Sini start 18 weeks tak silap. Yup kena puasa. Nanti nurse terangkan.

sy nk msuk 28weeks blm kena mnum air gula..nurse kt kk pn blm bgtau apa2 lg

ya kna puasa start 10pm.. Saya minggu 26 baru minum..