Miscarriage at 14 weeks

Hi mummies..semalam sy keguguran pada 14 weeks.ada tak mummies yg pernah senasib dgn sy.boleh share kata kata semangat.sy sgt sedih..takleh move on dgn counting weeks dalam apps ni 😔

11 Các câu trả lời

sy pernah keguguran masa umur kandungan 7minggu lepas 6 bulan berkahwin pd thn 2014. mmg sedih bila dpt tahu baby dah tak ada smp ada yg suruh pergi 2nd opnion. tp kami xnx rasa lg sedih dan anggap itu ujian Allah utk kami. Alhamdulillah, rezeki Allah bg pd anniversary ke5 yg sy rasa tepat masanya. dlm masa 5 thn seblum pregnant arwah ayah dan arwah bapa mertua tak sihat, kami take turn jaga ayah masing2. kalau pregnant dan ada anak masa tu mungkin kami tak ada masa utk jaga arwah ayah dan arwah bapa mertua sy smp akhir hayat mereka. dlm masa yg sama kami dpt bw kedua2 parents jalan2 selain drp honeymoon berdua. Kami yakin aturan Allah aturan terbaik. think everything in positive way. tak salah utk rasa bersedih tp jangan terbawa2 dan fikirkan sgt. setiap yg berlaku ada hikmahnya. 🙂😉

hi sis. saya pun 2x keguguran sebelum ni. punah sangat rasa hati. lebih2 lagi bila dapat tahu 3 org kakak ipar saya (kakak2 belah suami semua tgh mengandung) apa yg buat utk diri sya adalah saya bersyukur je. syukur dpt spent time byk dgn suami, syukur dpt rehat, syukur tidur lena malam. lepastu sy banyak sibukkan diri. belajar masak, belajar buat kek, bljr resipi baru, tambah hiasan rumah. sy juga banyak fikir +ve. sy yakin,Allah akan bagi anak pd masa terbaik. mungkin kalau Allah bg anak awal pd saya takut sy x bersedia, takut kami x boleh jaga anak, takut anak x sihat. sy +ve je sis. salam takziah buat sis. sedih tu normal dan fitrah manusia. tp jgn berlama2. ambil masa utk rehatkan diri. kembalikam semangat semulaa

Hi sis. Salam takziah. Jangan sedih lama lama ya. Inshaa Allah ada rezeki lagi nanti. Walaupun keguguran, sis pernah pregnant. Maknanya sis boleh pregnant lagi lepasni. Jaga diri baik baik. Saya pon pernah keguguran 7 weeks hujung bulan 1 haritu. Tipu lah kalau tak sedih kan. Tapi alhamdulillah bulan 3 period, then bulan 4 pregnant semula. Sekarang dah nak masuk 22 weeks. Sis jaga diri, jangan stress stress, berpantang elok elok paling kurang 2 minggu. Nanti boleh cuba lagi 😉

Semoga mommy sabar dengan menghadapi situasi ini.. walaupun saya xpernah rasa keguguran, yg pasti saya boleh faham dan rasa apa yg mommy rasa.. rasa kehilangan itu mmg sakit tapi kita kena teruskan hidup untuk diri kita dan org2 yg kita sayang.. apa2 pun, ini hanyalah ujian buat mommy dan In Sha Allah akan dibagi ganjaran yg lebih baik..

sy pn taun lps kguguran. sedih mmg sedih sis.. ngs ja ari2. tp lma2 redha. xpa nt ada menunggu sis d syurga😍.. alhamdulillah taun ne preggy sy nk msuk 29w da.. sis jgn sedih2 ya.. in Shaa Allah ada rezeki nt.. yg pnting kna usaha ya sis.. pcya la Allah tarik apa yg skg nt Allah akn gnti yg lbh tbaik tuk sis🤲🤗. jgn sdih2 tau..

Hai sis..salam takziah,,jgn sdeyh lama2 ya..insylh nnt ada rzeki lg..sy pnh ggur taon lpas bln 12..wktu tu kdgn sy bru 2 bln..lepas cci tu..blik rmah dy rsa down la jgk..tp lama2 dh ok ckit..sis pntang elok2 ya..jgn buat kerja berat..skrg sy prgnt tp bru 7 week..sy hrp kdgn kli ni sihat..🥰

kuatkan semangat ye puan.. InshaAllah ada rezeki lain yang menanti.. Ada hikmah apa yang berlaku... Banyak kan bersabar dan berdoa ye.. Saya doakan semoga Allah kurniakan rezeki buat puan dan suami ye..

sama sis. tahun lalu sy keguguran 14w juga. tahun ni pregnant balik dah masuk 18w. Sis kena kuat 💪. semoga sis sabar, sihat selalu, dipermudahkan utk mendapat zuriat yang sihat. Aamiin

Hi Sis.. inshaAllah ada rezeki lagi..sye pun gugur juga thn lepas.. Alhamdulillah ada rezeki lg..skrg dh 24week..yg penting jgn putus asa..😍😍

Dengan mengingat Allah hati akan menjadi tenang. Istighfar. Redha. Sabar. Allah tahu yg terbaik utk kita.