Barang Keperluan Newborn

Mummies yang bakal bersalin tu dah siap kemas barang newborn belum? Jangan lewat-lewatkan tau nanti ada pulak yang tercicir! Boleh rujuk senarai di bawah untuk checklist anda!

Barang Keperluan Newborn
26 Các câu trả lời

Alhamdulillah dah 100% siap packing Ada 4 beg hospital 😅 1) Beg labour room ibu dan anak 2) Beg baby 3) Luggage 4) Beg makanan Tapi ada beberapa benda xbuat lagi Basuh dan steril botol susu storage, botol susu, manual breastpump, elektrik breast pump Sekarang dah 38w5d. Doakan baby lahir 2/2 ni.. sbb tarikh cantik.. hehe..

Saya baby first due 12/2/24 Tak tau kan bila akan bersalin, tapi saya standby awai beli yang keperluan . . Masuk 7 months barang dah siap beli dan siap basuh yaa . . Nak masuk 8 bulan dah siap packing . . Doakan saya semoga dipermudahkan . . Lagi seminggu tapi perasaan bercampur baurr

Saya 26minggu .. beli sikit² dulu persiapan yg penting sbb kalau nk keluar pergi mana² dgn suami. jadi kami pula pjj skg. nanti tak kalut sangat di akhir bulan persediaan nya

nak tanya , biasa Klau preggy yg ke dua ni , kandungan bulan keberapa da boleh start standby brg baby ? Sye da 23 mngu 6 hari .. Klau buat skrg awal sgt ke ? atau boleh da sikit2

5mo trước

terima kasih semua 🤗

belom prepare ape2 pn lg...baru 28week🤭...sbb ank no 3 baju dh ad semua..tmbah mne yg xde mcm brg mndi,set pantang, Pampers,tisu basah n lain2 berkenaan..😊..

belum beli lgi sbb masih 10weeks hihi.. tp teruja sgt² tgok barang bby.. 3tahun ttc ni kali pertama ada rasa pengalaman ni. doakan sy ya mommy semua

5mo trước

standby awal² memudahkan segala urusan untuk kecemasan ke hospital nanti

36 weeks dh..brg semua dh lengkap..blm basuh dan pack lg..tgh seronok duk order lg bju² bby romper apa tu hihi..semoga di permudahkan urusan kita semua ibu²

Alhamdulillah.. almost semua dah siap. Walaupun baru 30w+. sebab risau tak larat n bajet lari bila beli last minute

Saya start 7 bulan haritu baru beli… Sekarang tengah tunggu hari. Doakan saya mudah dan lancar bersalin Ya Amin. 🤗

hello nak tanya..sy skrg pregnant 34w bleh sdh ka start standby brg bby😊t.kasih

5mo trước

sy anak first dulu tak tau tanda bersalin sebab masa tu dah 37minggu sebab due dua minggu lagi tak sangka baby nak keluar awal pagi tu turun tanda bagitau kat mak terus ke hospital nasib baik baju ada yg siap basuh petang tu baby keluar harap yang kedua ini tak macam anak first,