Tak boleh makan nasi

Hi mummies. Sy pregnant dlm 6w. Dh start 2 minggu alahan takleh mkn nasi & certain foods. Makan je muntah. 2w hilang 2kg. Ada yg face same experience? Nk mkn apa ye. Asyl mkn buah je. Rasa bloated je mknnpuah spnjg masa.

28 Các câu trả lời

maaf nak tanya awak dah pergi klinik scan? saya pun 6w . pergi scan kantong pun belum ada hurm normal ke ya

3y trước

Sy dh pergi scan masa 5w. Xde nmpk pape pagi. Perut pun bloated je rasa. Nnti 9w ay repeat scan kat klinik lain. Perut dah start rasa ada something. Bump pun dh ada. InshaAllah nmpk kot scan kali ke2

Awal pregnant nasi is a big no buat sy jd sy mkn buah dan mihun.. hari2 mihun pun takpe 😂

saya mkn mee or mihun je.. mkn buah or roti tu je.. skang dh 22week bleh telan nasi dh xD

cuba makan yg kering2: biskut tak manis, roti wholemeal bakar, maruku, kekacang

Wholemeal, pasta dan byk lg sumber karbo. Kena pandai & rajin try and error.

Roti bakar, muffin, ikan/sayur masak asam, telur goreng, mashed potato.

betul..saya pun x bleh mkn nasi..tgk pon nk mual tp x muntah..now 7w

sme