bleeding n sakit perut

Hi mummies.. sy pregnant 5wks.. 2hari sy alami sakit perut yg teruk n bleeding mcm period.. ada pi klinik doctor ckp just monitor je... Dia suruh tgk bleeding tu ada ketul2 x.. tapi bleeding tu keluar darah ketul2 juga la... siapa ada pengalaman mcm sy... Sy down2 sgt2

30 Các câu trả lời

sy dulu 7w keluar darah ketul² jugak, sy terus ke emergency hospital (PAC) bawak buku pink tu. doc cek takut ada pendarahan luar rahim, guna muncung itik tu. Then scan TVS. Alhamdulillah baby ok, nampak heartbeat. then doc bg Duphaston mkn selama 2 minggu & jumpa doc pakar lepas tu. Kena nasihat utk elakkan kerja berat dan kurangkan pergerakan. Sbb sy severe morning sickness, sy bnyk bedrest jer 1st trimester. Alhamdulillah dah tak pernah bleeding lepas tu. skrg kandungan 24w.

Nurse dan doktor selalu pesan, kalau ada pendarahan cepat cepat ke hospital, jangan mari kk atau klnik, terus ke hospital. Awas pendarahan. Yang ni nurse dan doktor pesan ke saya kalau saya ada appointment dekat kk. Harap sangat sis kuat, dan cepat cepat pergi hospital yeaa.

Klu kluar ketul2 better go back to hospital sis. Sbb saya pun pernah alaminya masa kandungan 10w so sampai sekarang fobia & mmg sgt berhati2. Jln pun atur langkah tak berani dh aktif walaupun perut dh besar & badan rasa ada improvement. Cukup dgn sekali bleeding. Serik sis

4y trước

Syukur lah sis.

Better terus ke hospital. Sy ada pengalaman 3 kali keguguran masa kandungan lebih kurang 5-7 minggu. Sy ke klinik, sama mcm puan doktor suruh monitor je. Tp sy rasa better trs ke hospital. Sy rasa hospital blh bantu lebih cepat.

Klu dh ketul2 sis g je hsptl bhgian emrgncy..jgn bia2 kn klu sis tnye org kt sini dorg pn xdpt bntu apa2 .. better g emergncy inform sis bleeding nti dorg akn bg rawatan...jgn hold2 tggu je....bhya

Klau ada bleeding jgn ke klinik,direct ke emergency hospital. Dah buka buku ke belum? Klau dah elok tanya nurse yg jaga awak.. P klinik dorang tak boleh buat apa,tambah lg bkn pakar sakit puan..

Sy pernh sblum ggur tu sy rse skit sngt perut.. esk pg trus keluar ketul2 bila g hospital doktor shkn sy gugur ... setahun sudab berlalu... doakn sy ad rezeki ye ..

5y trước

insyaALLAH, semoga ada rezeki buat semua yang sedang menunggu. amin amin amin

Sedih sy dgr.. Baru je berlaku dgn sy skrg.. Sptutny 9 mggu dh tp skg dh 5 hari kluar drh.. Dh refers kt klinik.. Kantung dh kecil.. Darah beku pun ada kluar2

Cepat2 pergi hospital sis. Kadang klinik ni tak berapa nak check sangat.. kalau ada dr pakar gynae lagi bagus. Jumpa terus jangan lengah2

Sis.. Mcm mana condition sis sekarang? Saya pun ada experience mcm tu. 5w.. Doc pun suruh monitor & datang after 2w tuk scan semula..

4y trước

Xde rezeki.. complete miscarriage.. but now im pregnant again 7wks plus.. no worries...