Masalah baby taknak df

Hi mummies, possible tak utk ajar baby anak 3 bulan df balik? I stress sgt2 tak dpt nak df baby. Penat nak pump, nak basuh botol as i ni housewife je. Tp silap ajar dari lahir bf. Now anak taknak df. Possible ke nak ajar df balik?

7 Các câu trả lời

boleh sis. anak sy nipple confuse smpi 3 bulan. mmg penat jd ep mom n trpaksa topap fm. sis kna sntiasa try df nanti lama2 baby akan pandai.sy try nipple shield pun x jalan.kena selalu skin to skin balik dgn baby, bg baby kenal balik bau badan ibu n pelan2 ajar df.insyaAllah boleh sis. 💪🏼

1t trước

thankyou sis i cuba ya 🥺

goodluck sis..saya hari 3 baby keluar sda susu dari botol sampai sekarang 1y6m..penat teramat..dengan puting melecet merekah..ganti2 aksesori pump ..anak pula x mau susu formula maunya susu aku ja..sabar la

8h trước

caiyo sis..jgn lupa buat rendaman susu kena epsom salt ya..jgn stress2 nti drop susu

Cer sis bg dia df time betul2 lapar susu n jgn bg botol..mybe lama3 dia boleh terima semula.. klu dia nangis jgn cepat bg botol terus df je dulu.. sehari dua mungkin susah lama2 dia boleh terima

boleh je sis. yang penting sis jangan stress masa nak bg baby bf. jangan putus asa. sis boleh cuba bagi waktu malam masa baby tido. susukan sebelum baby bangun nangis nak susu. slowly dari situ bf baby

possible sis. lagi awal sis start lagi senang dia nak terima semula, jadi jangan tangguh2. sis boleh refer mana2 LC tentang relactation.

Dh try guna nipple sheild?

1t trước

sis, i dah cuba semalam mcm tak jalan juga. i bg time bebetul dia lapar and dia lagi mengamok 😭