Campur susu ibu dan susu formula

I anak masuk 3month dah harini. Start semalam anak i meragam tengok2 nak susu dalam botol. Usually i DF je tapi memang dia on off botol susu pn. I biasakan dia both tapi jarang skali la i bg formula, kdg rasa banyak je i pump. Harini i tak sempat pump sebab i rasa kosong sbb dia DF td. Tgh hari tadi i pump, pastu around pkul 2 dia DF sbb nk nap balik. Now, dia meragam i bagi je formula sebab tak sempat pump + susu tak berapa banyak sangat. Pagi je kdg2 dpt 5 oz tu pn sbb tgh mlm dia mnum skjap je. Takpe ke campur macam tu? I akan cuba sehabis baik la untuk pump. Tapi harini a bit kalut sebab tetiba je lebih ke botol dari DF.

1 Trả lời

Saya waktu baby saya cmni pun sama..bercampur tp skrg 100% BF. Y penting anak kenyang tp seboleh2 nyer bwh 6 bulan utamakan susu ibu. Bila bercampur ni, kene hati2 dgn sembelit n perut angin. Kene pastikan anak berak.

5y trước

Kalo dia x berak dia kene kentut. Sbb susu campur. Kalo tu semu ada, alhamdulillah anak xde apa2. Teruskan je tp y penting bawah 6 bulan utamakan susu ibu.