Pampers yang sesuai.

Hi mummies, pampers brand apa ya yg murah & affordable? Currently pakai drypers wee wee dry since baby day 1 sampai umur dia 4 bulan skrg. Tapi tulah cepat sgt penuh & kena kerap tukar. Pampers pun makin nipis saya tgok 😅 Boleh suggest pampers yg tak mudah bocor & bila dia kencing/berak bau tak kuat sgt? Baby pakai saiz M skrg ☺️ #pleasehelp #bantusharing #firstbaby

6 Các câu trả lời

saya dulu pakai wee wee dry. saya suka tapi terpaksa tukar sbb saiz dia kecik/cawat pendek. lepas tu try huggies. x suka sebab nipis walaupun saiz dia panjang dan sesuai utk anak. skrg tgh try mamypoko oren tapi yg ni pon saya x suka sbb mcm rasa basah lepas anak pakai eventho baru sekejap tukar. saiz dia besar dari drypers tapi kecik dari huggies. saya pernah pakai offspring dia mcm ok lah tapi saya x suka sbb takde indicator kalau anak kencing dan mahal. lepas ni saya dah x sure nak try brand apa :/ tapi alhamdulillah semua yg saya pernah try anak tak naik ruam. maybe anak kulit x sensitif. skrg anak dah 4 bulan. masa anak newborn pon saya pernah pakai petpet. saiz kecik, absorption mcm ok2 je. boleh lah kalau nak try.

Saya skrg pakaikan anak aiwibi. Walaupun nmpak tipis tapi quality dia not bad.. drypers saiz dia kcik, aiwibi pnjang lebar. Pakai yg premium punya utk mlm, anak tidur dari pukul 9-4 pgi, Alhamdulillah belum pnh bocor. Klau pKai genki msti akan bcor.

8mo trước

Nak tanya je x kesian ka anak awk kena tahan dengan pampers penuh kencing selama 7jam (9pm-4am)? Kalau sy, sy x akan normalisekan selagi x bocor selagi tu lah x buka, sebab kita x rasa apa baby tu rasa kencing terperap selama 7jam.. Biarpun pampers x penuh at least bagi tukar la ye setiap 3/4jm kesian anak tu nt terperap dgn kencing lama2. huhu

anak sy sesuai dgn drypers je skrg pakai yang pants punye rsenya oke kot sebb dia kencing pon oke xde ape.. sebb pakai mamypoko kat dia haritu terus naik ruam merah merah dekat bontot 😭

Saya guna dryperz classic je. Pack warna kuning. Murah. Kt 99sm lg la murah harganya dr supermarket.

samelah saya pun pakai mamypoko kalau siang kuning malam biru

I pakai mamypoko. so far best. tak bocor wlpn lebih 4jam.

8mo trước

try macam2 yg mamypoko. airfit, extra dry, antimos standard. semua best. tapi Sy rasa paling best airfit sebab keliling pinggang tu mcm ada getah sikit. so lagi kemas la. extra dry dia straight mcm tu je tapi tak bocor.