Part body jadi hitam.

Hi mummies, normal ke waktu mengandung dekat belakang tengkuk, bawah ketiak, area vagina kita akan jadi hitam? Insecure sangat part vagina jadi hitam and gelap, malu betul dengan husband walaupun dia tak pernah tegur. Kulit kering sangat dekat bawah sana, 😭😭😭😔 lepastu dah masuk 7 bulan ni, urine pun dah start leaking.. normal ke wahai mummy mummy sekalian?? Nanti dah bersalin boleh ke repair balik semua benda 🥲🥲 #ingintahu #pregnant #advice #worried #First_Baby #firstmom

29 Các câu trả lời

saya dengan muka jerawat berminyak nya..semua part hitam,dari ketiak leher bwh Brest dekat miss v...dah la hitam,skintag Pon banyak naik dekat tempat yg hitam tu..lagi stress..tapi saya pikir,ni hormon..so abaikan..suami ada tegur,tapi dia kata kalau yg hitam ni buatkan baby sihat cerdik pandai, lantak lah sayang...dah abis pantang Abg belanja spa treatment...senyum Smpai skrg 😂😂

2t trước

normal sis , klu kulit kering gatal2 try sapu minyak zaitun

Normal sis. Perubahan badan masa pregnant ni berbeza setiap individu. Sis boleh cari produk yg selamat digunakan masa pregnant ni dan sapu di area yg hitam tu. Kalau ada masa dan rezeki lebih, boleh sekali sekala pergi spa scrub badan. Lepas bersalin nanti akan slowly back to normal cuma kena rajin lah sapu losyen and buat treatment. Jangan risau okay sis!

2t trước

pakai lotion allano dr Amway..n scrub artistry fromAmway juga sis...

saya pulak part tak jd hitam tp dia jd gatal² , tambah² bila panas berpeluh lg laa rasa nk menggaru smpai tinggal bekas parut laa . area perut ni lg lekat bekas seluar pun diaa buleh jd gatal smpai seronok menggaru laa , btw saya dah 34w . saya dok sapu calamine lotion jaa lanii , kdg² malu tngok perut haa sbb nmpk ketara bekas gatal² tuu

saya dekat dahi dah mula naik jerawat dan tinggal bekas gelap. huhu sampai nenek saya ingat saya kena tumbuk sebab gelap sangat. rasa sedih tapi iyelah hormon ibu mengandung. celah ketiak pun dah mula gelap, bawah lagi lah. harapnya lepas bersalin, kembali lah normal tapi kena rajin pamperkan diri.

mula2 je sy sedih tgk celah2 semua gelap ni jd emo pastu lepas suami duk puji2 kata cantik dia boost kan hormon perasan cantik tuk saya hahaha terus sy x kisah dah gelap2 ni terus confident prasan cantik so nnt pas bersalin sy scrub la blk 🫢🤣

tu mungkin pembawakn budak..sy pun tgh alami skrng ni tpi dh redho.. lagi pun suami sy ade pesan ni semua sementara nnti awak dpt balik kulit lama awak jangan insecure sbb ni pengorbanan seorng istri😍..hehe suke dpt suami memamahami🫰🏻

sy yg dh 37 weeks+ pon prasan makin gelap lak jadinye tp area ketiak ngn miss v jer. haritu tak ketara sgt. maybe makin dekat due makin gelap kot. pregnancy sebelum2 ni xingat sangat gelap ke tak sebab gap 5 tahun. hihi

saya lagi la semua jadi gelap sis, sebelum ni kulit saya kuning langsat je skrng dahh makin gelap jee🥺 apa2 pun semoga baby dalam kandungan baik2 je... lepas beranak baru kita repair balik 🤭

sy pon sama awk. .dgn belakang badan penuh jerawat besar2.. ketiak,leher smua hitam.. kt perut ni jerawat pon bnyk smpai nurse tgur ingt chicken pox.. nngis jgk tau tgk keadaan sndri..

Normal sis.. saya dulu macam tu jgk bile da masuk 7 bulan mmg ketara sgt gelap dia sampai beli cream tuk cerah risau ye pasal but lps beranak slow2 hilang & cerah balik.. 😄