Glucose dalam urine

Update !!! Dah settle minum air gula Sebelum 3.9, selepas 7.2. Yeayyy takda GDM. Maybe sebelum check up tu saya tibai kek coklat + kurang minum air kot. Hahaha Hi mummies, nak tanya, ada tak yang pernah sangkut urine glucose 3+, protein 1+ lepas tu doc suruh buat lagi mgtt. Agaknya sebab saya kurang minum air ke atau memang dh confim GDM ye? Siapa ada pengalaman boleh share?

3 Các câu trả lời

Kalau kurang minum air dia takkan effect gula dlam kencing tu. Maybe protein je dpt trace. Tp kalau dah glucose in urine tu mostly maybe diabetic. Lagi2 sis tinggi tu 3+.. kira bnyak sngat gula dlam darah sbab tu smpai terpaksa disingkirkan melalui kencing.

1y trước

First minum 16 mngu clear, dh la suka minum manis, aduiii kena prepare laa. Selasa ni 24 mngu

Gula jarang ada dlm urine. Mmg kencing manis yg mmbuatkan glucosuria ni.. protein pula boleh jd mcm2 sperti kencing kotor

Berapa bacaan gula MGTT?

1y trước

Selasa ni baru kena minum. Yg first clear. Lusa ni kali ke 2