bleeding

Hi morning mommies & future mommies ? I nak tanya, last week 29th dianogsis as clear miscarriage then mc for berpantang for a week . Jadinya during mc tu mmg bleeding slowly to clear until the last day of mc but sudden semalam n today also still bleeding. Any of mommies sudi share pendapat? For Muslim bleeding macam ne bole kan terus solat?

2 Các câu trả lời

https://muftiwp.gov.my › irsyad-fatwa Web results STATUS DARAH SEMASA KEGUGURAN - Pejabat Mufti Wilayah Darah yg keluar tu mewajibkan puan wandi wiladah sbb janin dah terbentuk. Then any darah yg keluar dlm tempoh 40hari(mazhab shafie) atau 60 hari (mazhab hanafi) dikira darah nifas. So selagi x clear dlm 40 hari tu still x boleh solat. Wallahualam

5y trước

Alhamdullilah utk pengkongsian. Sy mmg was was

Pastu apa yg sy faham la..walaupun mengandung positif, tp time gugur tu mmg patut time period, kira mandi wiladah saja. Darah yg keluar tu period, bukan nifas. Kalau gugur lebih dr wktu jangkaan period, tu darah nifas

5y trước

Yelah. Xpelah. Ne Pon belom 40days - 60days kan. Tq siss advise me