jangan malu nak jawap ye Momy2 tanya je?

Hi. Momy2 maaf klau sy tanya soalan Ganjil sikit, momy siapa sini 14week msi bersama suami.. Boleh tak sis?. #MaluTanyaSebenarnya

88 Các câu trả lời

Dari firts week until la dkat smpai due pun klau larat xde mslah pun .. elakkan shoot dlm sbb air mani mmbntu pmbkaan jln dan akan mnyebabkn kputihan yg byk nnt , so xelok laa kan pregy ad byk kpitihan ... cma saranan drpd pnglaman bila dah msuk 9 bulan boleh laa shoot dlm , everyday pun xde mslh tp soft2 jelaa in shaa Allah mmbntu utk mudahkan proses pmbukaan jln ...

Sy masa mengandung ni x tau napa hormon nak.bersama tu kerap.sgt...masa first trimester ada bleeding sikit je so sy g klinik amik ubt kuat rahim..then stop kan aktiviti bersama suami..dah masuk 2nd trimester baru kerap bersama..kita kne tgk la klu x de bleeding ok je....kne tau posisi mana yg selesa dan selamat..

Dr 1m till 7m preggy ni rsenye 5x je bsama suami.. Huk³..suami fobia sb kdungan prtama miscarriage.. Kuwa drh lps makeluv.. So kdungan ke 2 ni dy tkot nk bsama.. Dy fobia.. Kite plk stress 😂 dy ckp biar kuwa bby dlu bru on.. Sb dy nk sgt bby.. Tpkse la paham kehendak dan niat dy..

5y trước

Alah kesian.. memendam rsa je lah yek sis.. huhu 🤭🤭

blh je bersama suami..saya masa tahu preggy dh 5 weeks ttp bersama cuma kurang x mcm sblm ni..sbb badan saya letih jdi ada masa je nak..skrg dh 12 week still bersama tpi kurang sminggu skali je sbb skrg alahan teruk jadi asyik nak muntah je..cuma jgn terlalu kuat ya..slow2 skit😊

sy sejak preggy agk kerap jgk bersama..tp skrg ni dh msuk 20w..smlm bersama suami ckp perut sy mkin besar,dia tkut terkena baby 😅.. bergntung la..ada setengah org mmg xboleh bersama nnti akn turun darah apa smua..tp klau sy stakat ni ok lg la drpd 5w lg..xde kuar darah pon..

5y trước

Tulahhh.. Asal bersama keluar darah. Sblm peggy lg. Tp on je sebab kluar pun skjp je. Awal oct jumpa pakar u tahu masalhnya..

Suami sya pun masa preggy dia kata dia makin geram. Hahaha tpi sya pulak xdk nafsu nk bersama. Tapi kalau suami nak sya bagi ja. Dekat nk bersalin, lagi kerapkan bersama suami. Salah satu proses mudah bersalin

5y trước

Hahaha kan.. seksi betol kt mata dia tgk wife dia yg boyot nih.. sye pun xpham.. kahkahkah 🤣 🤣🤣

Sy takut nk bersama Suami bukan xda keinginan tp takut. now kndgn br 19w.. lg pun xtaw posisi cmna nk bersama.. huhu..Ada tips ke Cara yg sesuai untuk bersama Suami ketika prgnnt ni..

5y trước

Hoho sye awal2 dlu bole lah, msuk 6bulan nih ntah ek, cm senak lain cm.. 😂😂 smpai hubby bg bantal soh cover mulut takot jiran smue bngun lak.. kahkahkah

Boleh je. Dekat-dekat nak due digalakkan bersama. Nanti bukaan senang terbukak. Saya lepas sejam bersama suami air ketuban pecah. Esok tengah hari tu bersalin normal. Alhamdulilah mudah. Saya bersalin masa 39w 3days

Sme dgn sye. .dri awl smpai ny da 26w++ xbsme. .sayuu tgk usbnd. .😥. .tp dsbb kn ade sjrh gugur n amik mse 2 thun utk dpt blk. .rse tkt. .nk xnk kne lyn dye rgn2 je. .😑. .bkn xnk lyn suami. .tp sbb tkt. .

Saya main je.. Tpi kalau ada keliar darah sikit better stop.. Saya pnh keluar darah sikit.. Okey lahh baby tk apa apa.. Husband kata sejak tngh mengandung ni husband makin geram.. Hahaha