Upt pertama tu boleh dipercayai kah?

Hi momy sume..Sblum ni sy ada post tntg soalan lps period boleh kah mengandung..Sy mengalami simptom pregnant slps period.. Period beberapa hari,pastu ada simptom mengandung..Dh jumpa doc..doc kata kencing kotor..sbb tu perut sakit,cramp mcm senggugut tu..Hati msh tk sedap .Sbb masih ada rasa simptom tu .Pas jumpa doc beberapa hri tu,sy ada buat test upt..Gmbr yg pertama tu ,sy beli upt kat shoppe..Double line tp kabur .Hari kedua sy beli kat Guardian..Dip N tell..Kedua2 nya sy test kencing pertama pagi.. Soalan sy, boleh dipercayai ke yg shoppe punya tu? Tp yg kat Guardian tu satu line ja..Tq momy sume

Upt pertama tu boleh dipercayai kah?
18 Các câu trả lời

biasanya org akan suggest brand dip n tell dan clear blue saja utk buat pregnancy test sbb accuracy lebih tinggi dpd upt lain. untuk setakat ni maybe awak jangan cek la dulu. tunggu sampai nak dekat period baru cek or priod dah delay. kalau period awak mmg regular boleh try cek sebelum period, 2 hari before period mcm tu. dan utk menyedapkan hati myb awak boleh la start berjaga², jgn buat benda lasak, kerja berat. siapa tau kalau awak betul pregnant kan😊 akhir sekali sy harap awak xterlalu berharap sangat nt awak kecewa. boleh jd perasaan tu terbawa² sbb awak terasa simptom pregnant. sy pun pernah alami benda tu sbnrnya pstu asyik buat pregnancy test pstu frust sendiri hehe keep calm, sabar, doa dan berjaga² shj ok. iAllah kalau dah rezeki ada la tu..

1t trước

Setuju

lewat period bpe lama ? kdg2 risau cyst jee sbb simptom ni memang seakan sama ngn prgnt , saya checkk lepas 2buln tk periodd beli kt shoppe gakk terus naik 2line terang astu nak kepastian beli yg jenis mcm upt gmba no 2 sis tu test lgi samaa jugakk terangg and pekat sgt2 , tpi kalau bru lewat seminggu ke 5hari ke try lahh gi klinik kdg2 hormon kita buatkan rasa period lewat apa semuaa simptom prgnt pon ada sbb saya bru lps check mak saya test yg biasa naik 2line astu nk kepastian beli yg mahal check lgi 1line jee astu mak syaa tkut apa2 trus gi klinik check upt klinik pon 1line doc ckp hormon makk tapi kalau awaa nak kepastian gi laa scan tgok kdg risau tkprgnt ad sakit lain .

1t trước

sy tak lewat period ..tp terawal 2 hari..dah period tu sikit je dn beberapa hari je..ada juga sy terfikir cyst ni..sbb tu sy lebih bertanya2 ..sbb nya ank pun dah ramai.. Mcm2 fikir psl penyakit ni..lgpun dah berumur..bnyk kemungkinan kan .tq atas info sis

Mostly org bgtau yg strip hijau tu byk scam..slalu naik samar tp dorang tak pregnant pn.. tp upt kedua tu brand dip n tell mmg accurate..klu 1 line not pregnant, klu double line wlaupun samar sikit je mmg pregnant tp kna baca result dlm 3-5minit je Lg 1 symptom pregnant sama je dgn klu nk ke arah ovulation atau nk dkt2 period..nk tau pregnant ke x check upt..since bru lpas period rsa mcm tu mungkin nk ovulate, blh try bd nti..smoga ada rezeki

upt hijau tu mmg slalu dpt scam klu masih kabur2 gitu. kalau tak caye cuba sis repeat hari2..mmg samar je mvmtu tp xpregnant pun. if betul sis pregnant guna strip hijau tu pasti akan naik line makin hari makin terang. walaupun test hari2 akan ada peningkatan hcg. sabar ye sis..sy dlu pun terlampau fkir nak pregnant.semua simptom bole jd false pregnant.mmg byk ujian da sy alami

1t trước

btul..kdg2 sakit cramp pun punca hormon,badan byk angin.sy kdg2 ada bulan tu ok ,ada bulan tu mcm simptom pregnant tp selagi belum dekat period da malas nak cek,sikit2 nak cek upt la opk la.huhu.atleast 5hari sebelum period /dpo10 la cek upt tu if period kita regular

yg hijau tu sy prnh kena scam.. dip n tell lebih dipercayai.. kalau btul2 lpas period jarang trus preg..sbb kita setiap prmpuan ad hri subur..hri subur bbrpa hri lepas period, proses penempelan pun ambil masa bbrpa hari lepas hari subur.. semoga xlama lagi sis btl2 lekat ye..

y hijau tu sy pernah kena dah,selalu sangat naik double line,bukan pudar ya,terang benderang, padahal x pregnant pom,dah serik,dua minggu berturut2 doubleline,gi check klinik scan bawah/atas x de pom🥲x pregnant pom..beli dip n tell,1 line je,mmg sah kena scam,

Symptom pregnant tak keluar awl mcm tu awk. Sefaham saya awk baru lps habis period kan?Usually mggu ke 6 dari tarikh last first period baru keluar...saya punya symptom keluar mggu ke 7. Sbb masatu baru HCG level akan naik tggi utk keluarkan symptom….

Dah lewat period belum? Nnt bila dah lewat then start kira dari first period sampai mggu ke 7 mcm tu pergi je klinik terus. Kata nk buat ultrasound utk confirmkan baby sbb check upt double line. Senang. Nnt nmpk la pregnant ke tak

Dua2 gambar pun tak nampak double line. kalau confirm pregnant, tak kisah awak beli yg mahal ke, yg shopee ke, kalau betul2 pregnant confirm akan naik double line. Kalau tak sure, repeat test je after few days

1t trước

Klu btl pregnant mna2 upt akan double line but in your case 1 upt tunjuk not pregnant dh..klu btl pregnant akn makin terang selang dua hari..so u check je nti