perut kecil

Hi momy.. Saya dah pregnant 8 bulan. Bila check doctor cakap ok je.. Tapi ramai orang cakap perut saya kecil. Macam pregnant 5 bulan. Saya risau.. Harap"x kenapa-kenapa. Asal jumpe orang je mesti cakap perut kecil?

47 Các câu trả lời

Waktu mengandung ni kalau boleh jauhkan dgr atau Fokus pada org2 yg selalu mulut negatif Sbb x elok utk kita ngan baby. Saya faham perasaan sis, saya fizikal tinggi dan besar masa saya ngandung 5 bulan orang cakap gemuk xnampak pun mcm mengandung, mak mertua siap cakap eh kenapa xnampak perut (geram je rasa)mulut org mmg x boleh tutup tp kita ada kuasa utk kawal minda kita dgn jauhkan dari negativity’s mcm ni. Be strong sis setiap manusia tuhan jadikan berbeza2 pengalaman kwn atau adik beradik kita hamil belom tentu sama dgn pengalaman kita

ala sis...nak risau apa...doktor sis pun cakap baby sis baik2 saja...ertinya baby sis sihat walaupun perut sis kecik...janganlah ambil hati sangat apa orang cakap...diaorang tahu cakap je tu, mulut makcik bawang tak boleh tutup...yang penting sis sihat, baby sihat...kalau sis balik2 fikir, tu yang buat sis stress...biarlah diaorang, comel apa perut kecik...tak ada masalah dengan permakaian harian....

Samala. Jumpa orang aje asek cakap perut kecik perut kecik. Kekadang terasa jugak. Tapi ikot kata doctor la. Baby pun sihat aje. Orang orang luar ni, kekadang saje nak berbual. Walaupun kekadang sesuatu perkara tu mcm nak kata keciknya perut, besarnya perut, tak patut cakap pun. Haih. Semua benda dia nak comment. Baik doa baik baik aje dari comment perut orang tak tentu hala.

Sama laa. Saya first baby. Kurang seminggu due sama dgn kakak ipar preggy juga. Ada yg ckp kakak ipar nmpk perut nye besar, saya kecik je. Saya pakai baju labuh memang dok nmpk😝 tp hakikat nye suami je tahu takut tengok mcm nak meletop dia ckp😂

Sy dah 7 bulan. Tgk dari depan nmpk bentuk badan mcm org xprgnnt. Tgk tepi baru nmpk baby bump. Kecik je. Tp badan jenis besar. Tiap kali check up semua okey alhamdulillah. Baby skrg berat 1kg lebih dah. Asal baby sihat sis. Pkr positive je k. 😊

Sy pon sama. Dah 36 weeks , semua org ckp perut sy kecik. Sy pon rasa kecik xmcm ibu2 pregnant lain. Tp bru scan dr ckp berat baby normal ikut week dia, semua nampak ok, so rasa lega sikit. Sis jgn fkr sgt ckp org, yg pntg doktor ckp baby sihat.

Kecik atau besar xpe sis yg penting berat baby oky, doktor pon cakap semua sihat xde masalah tu pon bagus, mybe sis jenis berbadan kecil, mcm sy pulak besar perut lg lah besar mcm org dah preggy 9bln, 😆 ,now 35w tgu masa je skrunk

normal sis.. tk kisah la perut besar ke perut keci asalkn bby dlm tu sihat.. lg senang selepas brsalin bdn bole kmbali kuyuss 😀 bgne la 1st ank org tk pcya yg sy prgy 😂 perut keci ja tp bila bby kuar alahaii bsr ny 3.20kg

Sy pun perut kecik.kena refer pakar. Tapi pakar cakap baby okay je. Sbb sy pun jenis badan kecil. Masa nak bersalim, pergi kat kecemasan, org hospital macam tak percaya sy dah nak bersalin sebab perut kecik 😂

Samala kita. Bila pikir2 balik..sbb org xtau nak respon apa bila tau kita pregnant. Terkeluar dari mulut dorang secara spontan apa yg dorang nampak. Huhu. Tapi bila saya scan..Dr asyik kata baby dah besar.🤣