Masih keliru

Ikut last first period 8weeks pregnant tapi Bila scan doctor cakap 5weeks pregnant.kenapa boleh Jadi begini?? Period memang x regular,doctor cakap nampak ring cantik kena scan lagi check sama ada pregnant or Hamil kosong..apa yg maksudnya hamil kosong?setiap Kali pergi hospital macam macam doctor bagitau.😞😔😞

9 Các câu trả lời

sis sya hritu pun spatutnya 6 weeks pastu x nmpak pun janin dlm tu nmpak kantung je, so doc ckp kmungkinan baby x jadi .sbb time tu sya ada kluar bleeding .lpas 2 weeks follow up balik alhamdulillah nmpak janin dan heartbeat tu .sya pnya kitaran pun irregular awak .kdg2 sbb irregular tu ada lari sikit tu .doa byk2 okay tggu lgi 2 minggu tu. fikir positive dan jaga diri sis truskan je makan folic acid. selagi awak x de bleeding tu in shaa allah x de apa2. smoga berita baik utk awak next scan nnti

just continue je makan folic acid dan repeat scan after 2 weeks..lg pun janin msih kecil dan halus sgt2 sbb br nk build ... mcm sy dlu 11 weeks br nmpk. tu pun smpai ada doc kata kndungan tak jd suruh sy admit dnc .pdhal bby tu hidup..dia tak pndai zoom n scan... alhamdulilah kndungan yg doc kata xjd dan suruh sy dnc tu. dh umur 5 tahun skrng ni.. alhamdulilah 🥰

sama macam saya... period x regular dtg scan tgk dr kata ikot tarikh period da 11 minggu tpi ikot scan baru 6 minggu. scan pun hanya nampak kantung kosong shj. so dokter ckp kena scan lagi 2 minggu akan dtg... marilah berdoa supaya kandungan kita selamat. sis kena tunggu lagi tu. mungkin terlalu awal usia kandungan..

emoji last tu is not good mommy. keep praying la. puan period tak regular, jd mmg normal kena repeat scan, utk set due date pun kena repeat scan 2 3 kali. utk cek kantung ada isi @ kosong tu mmg normal semuaaaaaaaa org yg scan awal belum ada embryo mmg akan diminta scan lg

sebab ovulasi lambat dari expected jadi persenyawaan lambat, jadi baby pun kecik dari expected. tak ada masalah pun. just ikut cakap doktor, scan semula lepas 2 minggu tengok perkembangan janin mcm mana tally atau tak dalam 2 minggu tu.

period regular tak ? kalau irregular mmg susah sikit nk detect edd. nnt tggu dlm 2weeks lg pergi scan dkt klinik swasta.

usia kandungan memang akan beza dari yg scan sebab irregular period. normal je sis. nanti 2-3 minggu lagi repeat scan tgk

period irregular ke? kalau period irregular, normal je usia kandungan tu lari sikit dari tarikh last period.

1mo trước

kalau cam tu, usia kandungan ikut scan. lagi 2-3 minggu repeat scan.

period xregular mmg akan lari..