Terasa tendangan manja

Hi moms. Skrg 18 weeks ++ , hari2 terasa gerakan manja 🥰 Tp bila letak tgn di perut xrasa timbul pun, cuma rasa dari dlm mcm ada gelombang2 gitu 😁 Happy bila dpt rasa prgerakan dlm perut, kurang sikit risau di hati fikirkan bby ok ke tak kt dlm ni 😬 Moms dah rasa ke tu?

6 Các câu trả lời

saya 17w dah rasa by touch perut … tapi start je 19w dah terus terasa baby punya movement tanpa pgg perut 🥰🤲🏻 mmg rasa bebunga2 hati 🤣 skrang 24w mmg rasa makin kerap and kuat gerakan dia .. nanti kan bila awak xdpt rasa baby awak gerak , mesti awak rasa rindu n risau “mama anak mama nie alright ke x alright dlm nie” 🤣 masalahnya baby pun ada masa tido dalam nie bukan 24jam gerak , tapi mama dia nie klu xrasa dia gerak je mesti kacau2 perut smpai rasa dia gerak 🤭🤭

2y trước

Betul sgt tu 😂 sy kalu xrasa gerakan sy akan usap perut tanya bby buat apa tu? Bby tido ke? Hahaha. Tp skrg dh tahu dh masa gerakan tiap hari sbb masa yg sama je dia gerak 🥰

Saya masuk 21w+ gegaran kat perut dah blh rasa atas tangan dan nmpk gegaran d perut skit2. Start rasa buble2 dlm perut 18w+ jg. Skg dah 24w+ makin ganas gegaran d perut tu, sllu bagi husb rasa dan tngk tp masa tu la baby dlm tu xnak gerak 😂

2y trước

sma bila husband pgg prut tiba2 dia diam😂

Sy 16weeks dapat rasa. Mula2 tak tahu. Petang tu check up kk nurse check perut pun boleh rasa. Nurse bagitahu tu baby gerak. Baru confirm macam mana rasa baby gerak. Berbunga rasa hati ☺️

Sy wktu 19w. Trkjut mula2 ingtkn sy lapar rupanya bkn. 🤣🤣 lps tu sakan aktif wktu detail scan pun. Lama2 perasan ad pattern bila baby gerak.

Gelombang2 tu awak rasa kat bahagian mana, sy ada rasa kdg2 tapi bahagian bawah perut jadi tak tahu angin ke atau apa

2y trước

Bawah pusat jgk. Tp gelombang yg kerap dalam masa 2-3 minit. Dan berlaku pada masa yg sama setiap hari. Kalau angin dia jarang2. Sy kalau angin dia sakit dan akan terus kentut 😬

hai mommy..Sy 18w+ jugak dh rase baby gerak2 jugak hehe seronok rase x sabar nk jumpe baby 😇