Tanda sebelum bersalin?

Hi moms..blh share tak apa tanda² sebelum bersalin yang moms alami.

11 Các câu trả lời

Sehari sblum turun tanda tu malam tu rasa lain macam perut meragam mcm nak buang air besar tp takde pun (ulang alik toilet tp tak membuang), sakit area ari2 tp sakit tu come and go mcm tu smpai 1 tahap saya tido awal masatu kul 9pm dah tido(xprnah2 tido awal)🤣 Pastu esoknya pagi 6:30am bngun rasa pinggang sakit2 pg mandi ape smua thn perasan mcm ade keputihan mengalir mcm air tp skit je saya syak ketuban so pakai pad. 7am g toilet nak kencing tengo2 kat pad ade 1 titik darah. Masi gagah pg pasar pagi waktu tu🤣 smpai rumah tido lagi . 12pm bngun mandi pakai pad, xlama tu saja nak tengo pad tau2 dah ade lendir + darah waktu tu. siap2 dngan suami kami pg mall makan2 dlu and jalan. Masatu mmg sentiasa ade kluar dah darah kat pad. 3pm baru pg hospital tp xde contraction consistent lagi so kami balik🤣 tp tak balik pun kami sambung jalan kat mall. 9pm tengah makan dinner kat Nando’s kat mall tu tiber “pop” pecah ketuban pula haha. Terus mengalir deras air tu smpai lencun seluar. Staff nando pun cuak ingat nak terberanak kat situ dah🤣 tp masi gigih jalan pg parking lot kreta . 9:30pm smpai spital terus tolak labor room check ctg dlu. Mmg ade contraction dah tp i still can handle😅 10pm check bukaan 4cm. Masi blh santai exercise dlam labor room and jalan2 dngan husband pg counter nurse lepak2 bercerita🤣 masatu contraction ade tp masi blh tahan. Tp start 1:20am mcm tu baru la terasa contraction tu makin kuat so naik balik katil mengiring kiri with kaki silangkan sbab terasa mcm nak meneran nak berak tu😅 smpai 1 tahap lepas 20 minit kot husband nmpak kite mcm dah xkeruan mcm dah hujung dah nak bersalin dia tekan callbell nurse mai check bukaan dah 9cm🤣 call doctor dtng xsmpai 20 minit baby dah kuar 3x push je 🤣

first pregnancy malam sy before beranak tu sy cuma rasa ngilu2 je kt kemaluan.tp xde contraction. esoknya pukul 2 pagi pg tndas nk kencing sekali pecah air ketuban. pg pac cek laluan dah 4cm. masuk LR masih x rasa sakit. releks je. pukul 10 am nurse dtg induce drip terus x senang duduk saya sbb contraction kuat. x rasa mcm nk berak pon , sy rasa perut mengeras mcm baby tu nak keluar sgt2. pukul 11.15 am sy beranak. tp kene vacuum. 2nd pregnancy strt tri ke3 sy dh selalu rasa braxton hick. perut mengeras disertai rasa nk teberak and sakit pinggang. cumanya x konsistent. sampi lah 39w contraction mcm tu dh rasa kerap. 1 jam 2 kali. tp sbbkan xde keluar apa2 sy tunggu dulu nk pg hospital. sampai lah tca bgtau nurse contraction tu dia cakap setiap anak lain2 tanda. pg hospital jgn tunggu. 31/8 tu sy dh x senang duduk sbb contraction makin kerap. tp sy pikir 1hb lah pg hospital sbb 31/8 tu PH 😂😂 1/9 pukul 2.30 am pg tndas nk terkncing skali pecah air ketuban. terus siap2 pg pac, nurse cek laluan dh 3cm so kene la sidai dulu sementara tunggu doktor attend sy. pukul 725 am cmtu doktor nk cek laluan sy ckp perut sy dh mmg kerap mengeras n sy nk berak. skali sy dengar doktor senior ckp "xpe puan puan dh nak beranak dh tu. puan berak je" ha kelam kabut doktor2 muda ni pasang branula kat saya tolak LR 7.30 am sy beranak.

Based on pengalaman sendiri, sy akan mulai sakit pinggang, ari² & dekat bawah kita tu. Rasa mcm ada jer yg nak terkeluar dekat situ, rasa mcm kembang 😅Ngilu x payah ckp laa. Tukar posisi mcm mana sekali pun, sakit tu takkan hilang. Tanda 1st sy keluar like lendir putih telur tu, agak banyak jugak. Bertahan dlm beberapa hari last² ke hospital jugak akhirnya. Nurse check bukaan jalan dah 2cm

10mo trước

sy sakit2 tu kdng2...tanda keluar lendir putih telur tu ada jgk ... stiap kli sakit.... lendir tu akan keluar... skrg da 36week4day

1st baby (38w2d) - sehari sebelom bersalin turun tanda darah. mcm tumpah darah. pergi hospital tp doctor bg balik dulu. esok pagi tu baru start rasa contraction dn air ketuban leaking. pergi hospital semula dh 4cm. petang tu bersalin. 2nd baby (39w4d) - sakit contraction. makin lama makin kerap. pergi hospital 4cm. masa tengah tggu nak masok labour room air ketuban pecah. masok dlm labour room dlm 15min baby keluar

10mo trước

aamiin aamiin ya mujib. mudah mudahan awak❤️😊. sentiasa baca surah maryam. pastu zikir nabi yunus jangan lupa baca juga ya

sy pregnant ank kedua.jarak agak jauh dri yg ank sulong.ank sulong umur 14thn..jdi sy dah lupa semua tentang sakit2 ke time pregnant..sy brsalin yg sulong xsakit cume senggugut je..setiap org lain2 ragam brsalin.kdng rase sakit contraction kuat kdng sakit senggugut je..sy sakit yg tang jait je..

First : bersalin 38w2d mcm tu, sakit contraction 2 hari juga bru jalan buka 2-3cm. Mmg sakit gila2 lps jalan dh buka 6cm gtu, lps doc pchkan ktuban bru buka 10cm. 2nd : bersalin induce. Xde tanda apa2. Kne serah dri je ikut edd sb gdm. 3rd : pun xde turun tanda. Overdue 2 hari. Kne induce..

Pengalaman sy anak sulung 39weeks tak ada tanda,cuma tergerak hati nak cek,cek2 bukaan dah 3cm terus admit & bersalin. Anak kedua 38weeks keluar mucus plug,cek2 bukaan 3cm & terus admit & bersalin. Alhamdulillah sekarang tengah pantang anak kedua 😁

10mo trước

HUKM sis.

ank 1st - kerap sakit pinggang ke bawah, perut mengeras je. bersalin 38weeks+ ank 2nd - takdek tanda langsung. kne serah die masa edd. bersalin 40w3days lps kne induced.

klu 33minggu dah ada rasa contraction tu normal ke? dlm sejam dua sy tahan, lepas tu hilang rasa senggugut tu..

10mo trước

Contraction palsu rasanya. Klau nak bersalin tu dia akan consistent sakit tu pastu makin kerap makin sakit smpai hujung tu rasa mcm nak berak nak meneran🤣

Saya air ketuban leaking. Pergi hospital, bukaan 4cm terus admit labor room. Bersalin esoknya.

10mo trước

Sekarang ada keluar lagi tak? Kalau ada boleh pergi hospital untuk check.