Can 5 old month baby feed?

Moms...Ada tak yg bagi baby nestum seawal umur 5 bulan? Setahu saya baby selamat utk makan bila dh umur 6 bulan +..Sekarang ni baby dh mula tunjuk reaksi bila tenguk org makan.Menyusu pun kuat juga selang sejam lebih je menyusu balik..Orang kata try campur susu dia dengan nestum tapi x berani nk buat 😖#pleasehelp

1 Trả lời

Hi mama, nurse saya dulu advise masa baby dah 5 bulan lebih dah boleh makan bubur kosong halus, tapi x banyak sgt makan just dalam 2-3 suap mcm tu jer cuz baby still begantung sepenuhnya dgn susu