Kulit makin gelap

Hi moms.. Tdi my MIL tgur knpa makin kurus dn makin gelap kulit..sy pregnant 8w tpi xde mual muntah, selerA mkn pun mcm biasa jr..knpa kulit jdi mcm tu yr, pembawaan budak kr?

19 Các câu trả lời

Mcm sy. Tpi kulit tak menggelap. Cuma gatal2 dgn smua pelipat n pelipat tuh semua makin gelap. Pastuh jerawat bertandang dkat dahi penuh. Muka tak gelap tapi kusam. Mak sy asyik duk ckap sy belum mandi je sbb dia ckap muka mcm org belum mandi. Kena tunjuk kat mak agaknye setiap kali mandi 😂😂 mmg muka busuk je mcm tuh takleyh buat ape. Nak pkai moisturizer sunblock pun geli. Rasa mcm taktau lah tapi geli bila letak kat muka 😂 Jerawat dkat blkg badan, dada. Takpe sis, masa ni je kita enjoy dngan pembawakan. Yg pnting jngan down. Org tegur biarkan je. Sy ckap dkat husb awal awal ada org berubah cantik ada yg buruk ada yg lebih teruk. Pastuh sy mntk dia puji sy cantik hari hari walaupun dia tengok sy tak cantik hahahahhahahaha. Pastuh tiap hari lah dia ckap cantiknye bini saya 😂😂😂😂 at least takdelah sy stress org tegur knape muka bnyk jerawat

Hi mommy, congrats on ur pregnancy! actually kulit jadi semakin gelap/kusam tu sebenarnya biasa bila pregnant. sebabnya hormon kita time preggy dia jadi tak stabil. tapi tak perlu risau sbb ianya sementara je. recommended untuk sis pakai skincare yg mencerahkan - cari yg ada guna rice extract & niacinamide sbb yg tu bagus untuk buang kulit kusam. macam saya, saya guna mamas choice punya skincare, mmg best gila!! boleh tryyy

betul, macam saya muka okay takda breakout ke apa tapi badan ya Allah tak tau la nak kata apa. belakang badan habis berparut sebab first trimester badan naik gatal gatal. area perut, belakang badan penuh ruam gatal gatal sampai minta husband tolong garu. masu 2nd tri, slow slow gatal tu hilang

Saya pun mcm awak jugak sis. Kulit jd gelap kusam & ada garis2 hitam kt leher ketiak. Paling teruk saya ada allergic kat kaki.. seumur hidup tak pernah lagi mcm tuk. Tu pembawaan budak. 3 hari lepas beranak skin saya balik kepada asal☺️.. syukur alhamdulillah..

9mo trước

awak tak pakai ape2 ke ? dia memang hilang sendiri kan?

tu sbb hormon pregnant kita.. sye pun mcm tu ketiak gelapp, leher tiba2 naik ketuat sblum pregnnt takde pun..jenuh sentall hari2..xjugak2 hilang, hari2 duk mengadu dgn suami, mujur suami fham.. inshaAllah lepas baby keluar akan back to normal.

Hormone mngandung sis. Sy anak 1st 8w mcm tu start mabuk & celah² semua start gelap, lpas bersalin hilang. Yg 2nd ni dh third trimester bru gelap celah² pelipat jgn risau nnt lpas bersalin slowly akan hilang 😊

betul awak. setiap mommy pembawakan dia tak sama. ada yg kena dr segi alahan. ada yg kena dr segi muka jd breakout teruk. ada yg kena dr segi badan jadi gatal2 teruk. dn mcm2 lg awak

2y trước

hormon pregnancy awak. mmg kena sbr tau. dkt perut awak elakkan garu na. takut nnt tinggal bekas strechmark teruk.

baru2 ni sedara ada balik. semua tegur kenapa kurus sgt ni dulu berisi jugak.. alahai tak tahu nak jawab apa, nak bgthu pregnant pun awal lg. cuma mampu ckp 'yeke? tengok mcm biasa je' heheheh

2y trước

tulh klu nk bgtau pregnant awal2 ni.. rsa mcm insecure pla😅

Sy mse pregnant pon kulit je gelap n kusam. Nasib lps brsalin ok balik, siap fmly ckp kulit nmpk glowing pulak. Tp sy rse bkn glowing pon cuma nmpk la cerah brbnding time pregnant dlu

sis jgn amek hati..tu nma nya pbwkan budak..nt dh bslin elok la beseri blek..mcm kakak sy msa prgnt leher,muka,ketiak itam mcm bedaki..lps bslin elok la😅