Camne nak panaskan susu dalam freezer?

Hi moms, sy first time perah susu then simpan dalam freezer.. pastu camne ye caranya nak cairkan susu tu utk bg anak minum? Milk storage bag yg sy pakai tu dkat kotak ada tulis direct warm , maksudnya sy boleh la kn direct masukkan milk storage bag tu dalam milk warmer? Sy perlu masukkan susu beku dlm milk warmer atau perlu tunggu cair dulu? Kena set suhu berapa? Tq sudi jawab#bantusharing

6 Các câu trả lời

cara terbaik adalah just defrost dekat chiller sebab heat boleh buat susu ibu hilang khasiat. kalau baby boleh minum sejuk, boleh bagi sejuk. tapi untuk first time better panaskan sikit atau bagi sama dengan room temp. certain storage bag mmg cakap heat resistant & boleh masuk milk warmer. tapi eventually dia still soft plastic & bila panaskan, microplastics sedikit sebanyak akan leech ke dalam susu. so kalau nak panaskan, better tuang masuk botol dulu and panaskan dalam botol.

Kalau tak urgent, letak kt chiller dulu rendam dlm air. Kalau urgent, lalukan storage bag tu bawah air paip nanti cepat je dia melt if air laju. Once dah melted, masuk dlm botol susu then guna warmer. Mcm anak saya di train minum susu sejuk so boleh terus bg dia

dari freezer bawa turun ke chiller utk cairkan. dari chiller bawa ke milk warmer.

nk kurangkan hilang nutrisi bm, jgn bg perubahan drastik kt susu tu

Boleh refer sini