Susu Perah

Nak tanya, utk cooler ice box utk simpan susu perah, ibu2 pakai yg mna ye? Jenis polystyrene atau yg plastik yg tahan lama utk travel/blik kg? & berapa jam tahan ice/ icepack? Atau pakai cooler bag pun dh ok? Sy takde pngalaman lagi. Masih berpantang di kg. Nak prepare siap2. Kalau ada yg nk recommend/ suggestion boleh bg link kedai. (Prefer shopee) #firstmom #ingintahu

1 Trả lời

kalau susu banyak berpeket² better sis guna ice box yang jenis plastik. letak ice pack penuh tutup bahagian bawah box baru letak susu peket. selang² sekali dengan ice pack supaya susu tahan beku/sejuk. sebelum tutup letak lagi ice pack penuh dan tutup dengan kain. ni cara saya selalu guna kalau tiba² rumah blackout seharian. kalau takda ice pack yg cukup, saya akan guna ice cube tabur dengan garam kasar

2mo trước

Okie.. thanks ☺️