Storage bag

Sy pam susu dn simpn dlm storage bag dn bekukan di freezer .. Soalan dia storage bag tu bleh repeat guna brp kli ya? Stakat ni storage bag plastic sy dh guna bnyk kali bleh ke mcm tu? Kr bleh guna skli lps tu kna buang?#SeriusTanya #bantujawab #firstmom

2 Các câu trả lời

Storage bag tu 1 time use je! Please jangan Guna multiple times. Sebab storage bag untuk simpanan kan, kalau dah Guna, pasti ada bakteria walaubagaimana dicuci. Lebih lama disimpan , lebih banyak bakteria bertambah. Sebab itu guna satu kali je. Kalau nak Guna susu dalam masa 3-4 hari je, Guna bottle :) itu boleh Guna banyak Kali. Milk storage bags biasanya untuk storage dalam peti ais untuk berbulan

yg plastik tu one time usage sahaja. dh pkai kena buang. klu nk pkai berulang kali better pkai yg silicone atau botol.

2mo trước

ye buang