38weeks, cepatkan bukaan utk bersalin

Hi moms, saya skrg 38w 2d , edd 25/6. Tarikh induce doc dah bagi kena induce pd 24/6. Boleh share pengalaman induce, share tips cepatkan bukaan mommy.. hati dah debar2 setiap malam takleh tidur fikir nak beranak.. tanda2 belum ada lagi setakat ni. Mohon doakan dapat bersalin sblum tarikh duenya.. amin #firstmom #bantujawab #bantusharing #anakpertama

3 Các câu trả lời

Tips nak ada bukaan ni depends pada org. Tk semua sama. Ada yg lapisan pelvis tebal, ada yg nipis. Saya dulu pecah air ketuban, tapi takde contraction. End up induced. Sbb kalau leaking, kena bersalin within 24h. Nak elak jangkitan pada bby. Masa tu 38w. Skrg ni saya due sama dgn awak, tp next week dah kena serah diri induced. Hosp saya taknak bagi bersalin 40w. Jadi dia induced 39w

3mo trước

Hosp gov, hosp tentera tuanku mizan. sbb taknak ambil risiko baby overdue.

Due kita sama. Sy pun belom ada tanda lg. Moga dipermudahkan urusan kita sis

3mo trước

Semoga dipermudahkan urusan kita sis. Semoga kita bersalin dgn cepat mudah tanpa koyak dan jahit amin ya mujib

Nk tanya. Mcm mana doc boleh bg tarikh induce ye ? Ade ape2 sbb ke ?

3mo trước

Kalau dah nk sampai due date. Ada hosp if kita takde apa2 risiko mcm gdm, placenta previa ke apa ke. Dr akan cuba “paksa” kita bersalin. Which is induced tu la. Supaya kita bersalin la. & if masa tengah induced CTG baby tak ok, itu yg emergency czer supaya nk cepat keluarkan bby.