Kongsi Pengalaman Induces

Hai mommy semua . Ada yang boleh share pengalaman kena induce ? dan ada tips tak untuk selepas kena induce tu untuk cepatkan bukaan ? Anyway nextweek (rabu) dah kena serah diri doakan saya ya #bantujawab

2 Các câu trả lời

hi,dua2 ank sy sebelum ni induce juga kna serah diri dkt hospital dsbbkn lebih due lhir tpi xda tanda lgi nk lahir masa tu .. so dr akan masukkn ubat untk cpatkan pembukaan.. so klau nk cpat kn pembukaan lpas masuk ubat baring sebelah kiri lurus kaki tu,lpastu dlm 30 minit mcm,awk mesti berjlan,naik turun tangga dan berjlan itik ..buat laa senaman berkengkang mcm ketuk ketampi .. sbb nnti setiap 4 or 5 jm gitu dr akn check cm bukaan,,smoga dipermudahkan

3mo trước

tq mommy . nervous nak tunggu hari tapi saya tak ada apa problem pon semua ok cuma hb low

saya anak frst serah diri 38week sbb gdm kan. induce x merasa dr bg msok belon sbb dr kata masuk wad da ada bukaan 2cm.