anak

Hi moms. Saya baru bersalin anak kedua 2 minggu yg lepas. Anak sulung saya tiba² selalu cemburu dan x mahu tidur dengan saya. Adakah itu normal? Saya pula yg rasa sedih..huhu. Ada tips x utk tunjukkan kpd anak sulung yg saya tetap sayangkan dia walaupun sekarang ada adik? Tq.

2 Các câu trả lời

Anak sulung kalau dah boleh faham, cuba terang dgn dia kebaikan ada adik... anak sulung I dah umur 3 lebih bila ada anak kedua... i akan mamja anak sulung bagitau dia tetap anak kesayangan saya, and berkongsi kalau adik besar boleh ada teman, boleh main sama sama. I juga sediakan hadiah sebelum bersalin, cakap itu hadiah dari adik bila dah salin... kena bagi sikit masa utk sulung memahami adik adalah teman, bukan musuh, mak n ayah tetap sayang kedua dua... harap membantu...

normal sis,mula2 je nanti lama2 akan ok tu.belum biase ade adik lagi.lame2 sis bagitau anak no 1 ni adik kene sayang adik.