Vaksin Covid

All moms-to-be register untuk covid vaccine tak? Last time cakap pregnant women tak digalakkan ambil. Tapi sekarang rasanya dah tukar statement boleh ambil.

7 Các câu trả lời

sy dh ambil vaksin utk 1st dose smlm 26/6/21.. bila my sejahtera boleh update utk pregnancy terus sy update.. preggy moms consider org yg berisiko so perlu ambil.. alhamdulillah sy xda simptom2 lepas ambil vaksin kecuali rasa sakit tempat cucuk tu n rasa mengantuk sikit n xda rasa nak demam ke apa.. baby pun ok aktif je mcm biasa.. sy dh 30w6d masa cucuk tu.. sy cucuk demi sy, anak n org sekeliling.. sb sekarang COVID ni kita xthu bila akan hilang.. kena ikhtiar utk protect diri at least boleh kurgkan risiko simptom covid kalau kena.. kita mybe kuat tp anak dlm kandungan takut xkuat bila kena covid.

3y trước

ya sis.. sy pun based on officemate pernah ckp dia mengantuk lepas vaksin.. bila buka bahagian report simptoms dekat my sejahtera tu rupanya ada simptom mengantuk😂😂

Sy 32w vaksin 1st dose smlm 27/6, dkt ppv sunway.. Semua yg dtg vaksin tu ibu2 mengandung, dlm 2600 org... Last sekali sblm jab, Dr akan consult sorg2 based on rekod kat buku pink... Setakat ni sy x rasa apa2 effect pun, cuma part yg kena jarum tu je sakit sikit... Sama mcm time cucuk kancing gigi...

Sy br je lepas vaksin tgh ari td (27/06/2021 masih dapat pfizer vaksin. Alhamdulillah simptom sy mcm sis yg kt atas ni hanya sakit tempat cucuk dan rasa mengantuk je. Lps cucuk tu kene tggu dlm 30min baby aktif gerak joget kt dlm. Sy esk 24 weeks next appointment lg 3mggu

smlm dlm.tv kata ibu mengandung sesuai ambil vaksin pfizer, sinovac atau Az.. https://www.sinarharian.com.my/article/146431/KHAS/Covid-19/Pfizer-Sinovac-AZ-sesuai-untuk-ibu-mengandung

Alhamdulillah.. Saya dah complete dose before pregnant...

Sy dpt tarikh temujanji cucuk vaksin 2/7 ni..

ambil je sis