Botol

Hi moms.. Anak ke 3 saya baru berumur sebulan 27hari.Disebabkan susu badan banyak, saya membuat kaedah mengepam untuk diberikan melalui botol padanya. Tetapi atas sebab dia kekadang dalam menyusu botol tu, dia macam tersedak walaupun tarik botol dari mulut dlm kiraan 4 hisapan.. Saya stop penyusuan melalui botol dalam 3 4 hari je. Then sambung balik sebab sayang susu yang dipam. Tetapi baby dah tak nak lagi menyusu botol lagi. ?Akibatnya, dia lebih suka mengempeng. Dan saya susah nak tinggalkan dia sekejap untuk keluar hantar & ambil kakak2 dia balik sekolah. Nak minta pendapat.. Macamana nak bagi dia berminat untuk menyusu botol? Ada sesiapa tahu? Terima kasih

1 Trả lời

Lubang botol besar kot sis. Try pkai botol yg sesuai utk dy..