Kurang menyusu

Hi baby sy 2bulan lbh nak masuk 3 bulan tapi sejak akhir2 ni selalu refuse susu botol. Skali menyusu pun 2-3 onz je.. 3 onz pun susah nak abiskan.. shari dia menyusu botol 3-4 kali je.. yg lain nak susu badan.. kenapa ye?

5 Các câu trả lời

Kemarin genap 3bulan mybabyboo . Dan lepas balik dari cek up baby dan suntik dipaha. Ada 2x dalam sehari tu , sy buatkan susu fm 4oz. Bersih botol tu baby minum. Naik hairan sy, xpernah² abis 4oz sekali susu mcmtu . Pernah sy buat , 4oz .. 3oz jur dia susu . Yg lain x abis then buang sbb dh lebih dari 2jam. rasanya seminggu ke 2minggu camtu, baby sy pn kurang myusu . 3oz pn x abis oleh baby , 2oz ja dia susu . Then sehari, ada dlm 4/5x jak buat susu utk dia sbb baby x haus pn, x mcari sgt. Bulan lalu berat baby 6kg . Bulan ni 6.5kg . Sikit ja naik dia . Tp still normal weight for my baby . Tu la stakat ni pglmn sy .. #3month #babyMac

12mo trước

Means b4 cucuk 3 bulan dia mmg ada phase kurang nyusu la ye? Ank sy pon tgh kurang susu ni.

sama dgn baby saya, 2 bulan nak masuk 3 bulan berapa hari ni mmg taknak minum susu. Biasa 3/4oz boleh habis sekali minum. Skrg minum kdg2 1oz je. Runsing taktau nak buat apa. baby awak dah ok ke menyusu sekarang?

sama dgn baby saya..risau sgt bila baby kurang susu

sama ngan bby sya. kadang2 susu buang mcm tu je .

Nursing strike?