Bersalin 37 weeks

Hi mommys2, ada tak bersalin sewaktu 37 weeks? boleh share tak berat baby berapa masa keluar tu? Adakah dikira cukup bulan? Sy rasa mcm nak bersalin sgt dah skrg ni.

28 Các câu trả lời

37 weeks dah dikira matang puan, sebab dah 9 bulan. tapi depends pada berat baby jugak. kalau berat bawah 2.5kg, dikira premature tak cukup berat. my mil dulu bersalin 36 weeks, tapi sebab berat baby okay, doc kata dah matang. wallahu'alam moga dipermudahkan segala urusan puan ye ?

2y trước

thank you ☺️