Berjalan

Hi Mommy's..nak tanya..mcm mana nk buat baby boy berjalan? Ada cara or petua kuatkan kaki ke apa..tolong please

9 Các câu trả lời

Anak sy yg sulong lelaki 1 thn 1 bln baru boleh jln sis..anak perempuan no. 2 umo 11 bln dh berjalan..biase baby boy mmg lambat sikit bbanding girl..yg girl segala bagai die cpt bbanding si abg..tp sbnrnye elok baby merangkak lama sis selagi anak tu xcapai umo 1 thn 8 bln tu kire normal..anak sis 11 bln kire masih awl lg tu..biakan je die merangkak..bg kaki tgn die menyentuh..

4y trước

Terima kasih awak..ikhlas kongsi pengalaman...saya baru anak sorang..jd mcm semua benda xtaw...lega sikit hati ni...xrisau sgt...

Berapa umur baby boy awak. Kalau 6 bulan mmg la xbole jalan lagi. Kalau 2 tahun, bole rujuk ke pakar kenapa masih xjalan. Kalau 1 tahun, normal la tuh. Xde apa yg dirisaukan. Kalau nak trained your baby, bole la cari Kat utube. Ikut kesesuaian umur bayi anda. Setiap anak lain2 ragamnya.

4y trước

Terima kasih awk...baby umur baru je masok 11 bulan..baru2 ni pak mertua asyik tanya da blh berjalan ke belom baby yer..pastu dok cerita masa ayah baby dulu umur 10 bulan da blh berjalan..jadi saya rasa mungkin saya kurang bagi perhatian dkt baby sbb bz bekerja..mungkin kena bertateh2 dgn yer..

1 day, maid saya urut kat lutut. 2 hari je urut then dia pandai bjlan da tp x confident masi nak merangkak . time tu 1 tahun 2 bulan. lepas tu 1 tahun 4 bulan saya beli kan walker utk anak tolak tolak tu + saya urut lutut dia. then pandai jalan daa. munkin sis bole cuba

4y trước

Wah...blh try ni...terima kasih awak..ikhlas sharing yer..membantu sgt..👍

Lg lame baby merangkak lg bagus untuk perkembangan otak n akan merangsang otak die.. Sbb merangkak akn mggunakan otak kiri dan otak kanan secara serentak.. Tp klu anak awk xberjalan lg slps 1thn 8bln bleh rujuk doc pakar yer.. There is something wrong somewhere..

4y trước

Sama2 blajar.. Bykkn baca artikal bleh sampaikn pd yg xtau.. Sy xajar ank gune walker biar die merangkak 1 umah, explore dgn kaki n tgn die.. Hehe

Ok je klu bwh 2 thn x jln lg...enjoy je tgk perkembangan baby...mungkin die dah mula cuba nk berdiri dari merangkak...contoh baby suka menonggeng...lagi satu...bapak mertua awk ada ingatan yg bagus...die boleh ingat apa die bt umur 10 bulan...😅😅😅😅

4y trước

Aah power ingatan dia sbb masih blh ingt ank sulung blh berjalan umur berapa..suami saya anak sulung...ayah baby tu suami saya...

Klu baby 11 bulan xboleh jalan lagi normal la sis. Malah sy baca lebih baik baby merangkak lebih lama untuk perkembangan otak dia. Tak perlu cepat2 jalan. And jangan skip fasa merangkak dia semata2 nak cepat jalan.

4y trước

Sama2. Itulah gunanya apps ni 😉

Bergantung pada tumbesaran baby. Akan tiba masa dia berjalan. Biasanya, baby girl lebih awal berjalan berbanding baby boy.

4y trước

In Sha Allah.. Yg terbaik utk anak awak.

Klu Biasa org tua cakap baby boy lambat jalan compare to baby girl.. Takpi tak tahu la..

4y trước

Ye betul

Anak adik 1y2m br start bejalan.

4y trước

Terima kasih awak tolong kongsi walaupon anak adik..lega sikit hati ni...xrisau dah