Cyst 2.0cm

hello mommy,ade tak pengalaman ada cyst 2.0cm?? doctor kata tu normal cyst saja mungkin akan kecut kene tunggu bulan depan scan dan check lagi sekali...doctor suruh elakkan makan ape2 suplement, tapi dalam hati tetap risau,bole share makanan ape yang tak bole dimakan??? saya lupe nak tanya doctor tadi..ni kandungan yg kedua kandungan pertama gugur,mohon pendapat semua

Cyst 2.0cm
10 Các câu trả lời

14/6 bru lps bslin czer bby no 3 .. emgncy czer sbb bby dh berak ..hikmah bslin czer dokt jmpe cyst 7cm ..trus buang ..sblm ni mmg xde mslh dgn kandungan scan smua mmg xnmpk ad cyst .. xsakit xbleeding before and aftr prggy ..dan mmg xsgke sgt ad cyst sebesar tu .. lps bslin on epidural 48 jam sbb bisa dan jait czer pon agak besar .. and now pntang bslin dan bpntang mkn bnd2 yg blh mgaktifkan balik cyst .. 3 bulan lgi kne rfer hspital .. hrp2 cyst sy pupus trus ..xnk dh ad dlm bdn .. tseksa rse kne pntang 2 bnd ni .. bab kolegen lgsung xblh amik ..hrp lps ni ualls yg ad cyst sihat2 kembali lps ni ..amin ...

Hi sis.. sy sebelum ni pun ada ovarian cyst. doctor dpt kesan masa kandungan sy 10 minggu. masa tu sy alami pndarahan ringan. lps tu sy mmg dah jaga mkn dah. sy x mkn mkanan proses contoh nya nugget,sosej maggi ,mknan dlm tin ,soya bean ,daging merah n daging ayam.. sy bnyakan mkn ikan.. dan Alhamdullilah cyst ty dah hilang skrg.. kndungan sy 23 weeks+

Saya ada cyst masa 6w prgnt..3cm ++.. Kne g pkr..10w..dr ckp normal cyst..mmg akn jdi kt ssetngh ibu mngndung & akan hilang sndiri..scan lgi skali masa 13w..cyst tu dh xda..alhamdulillah.. Skrg saya dh 25w..

4y trước

Kena jga mkn..jgn mkn mknn yg boleh jdi baja utk cyst..google carik mknn yg x elok utk cyst..

Masa preggy kali ke2 ada cyst..slalu follow up pakar tapi lama2 cyst tu mgecut tu pun jenuh berulang p hospital..pasal mkn xda lak pntang2 masa tu.moga urusan awak dipermudahkan.

Hai sis..perbanyakkan makan vit-C ye..mkn buah yg kndungan tggi vit-C lbh baik..amalkan, jgn skip..relax je,jgn takut sentiasa mnta guide dr Doc

Sy pn ad cyst masa early pregnancy. Tp doktor ckp biasanya pregnant nnt cyst kecut sndri.. Alhamdulillah lepas tu next scan xde dah..

Cousin sy pn cyst jgk.. kobis bulat adalah slh satu benda yg doct plg xbg mkn. Mcm jd baja dekt dia..

Masa detect pregnancy at 5 weeks pun doc kata ade cyst.. Next month scan balik kecut dah cyst tu..

InshaAllah nnti kecut. Saya pn awal pregnant besar 2.4cm , ada dua. Skrng dah 6 bln cyst dah kecut

Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Allahumma Aamiin 🤲🏻