Working mom n fully bf

Hi mommy2 yang bekerja dan fully bf baby, boleh share pengalaman pump susu di tempat kerja? Macam mana dengan timing? Emosi? Penat tak? Saya plan nak start pump jugak nanti start bekerja tapi first time pregnant. So nak tanya experience2 working mom kat sini #1stimemom #firstbaby #pregnancy #bantusharing #firstmom #ingintahu

1 Trả lời

pengalaman sy.. anak 2nd..fully bf smpai umo setahun..lpas tu campur.. ank ketiga..fully bf smpai hmpir umor setahun..lpas tu campur... ank keempat..fully bf smpai umo 2thn..masih bf... buat stok susu awal..sblm masuk keje..tp biasanya sy bg susu yg pam hari ni..utk bekal esoknya..yg stok lama tu bg sebotol je.. Alhamdulillah kt tmpt keje, tmpat pam susu mudah..emosi kena jaga, sbb kalu stress,susu pun xnak keluar..penat tu mmg penat..mental kena kuat..