Susu dah kurang

Hi. Saya first mom. Baby dah 2 bulan. Mmg fully bf. Tapi skrg susu saya dh kurang. Saya jaga waktu pump and bagi baby bf kalau dia demand ja . Tapi sejak2 ni susu saya dah makin kurang. Kalau saya tak pump dlm 4 jam breast akan bengkak and keras. Saya mmg akan pump kalau waktu bekerja . Tapi kalau malam saya tak pump saya just bagi ikut baby demand. Tapi kenapa skrg susu saya berkurang ya? Padahal sebelum ni ok jee

1 Trả lời

dapat berapa oz? tu kenapa tak pam sampai 4jam tu?

9mo trước

Sebab saya kerja.. so mmg akan pump setiap 4 jam sekali . Waktu tengahari pukul 2 mcm tu. Waktu nak balik pukul 6 lebih mcm tu baru pump. Then malam tak pump. Bagi ikut demand baby je