ubat punya pasal..

hi mommy2.. sy pregnant 32 minggu.. sy mmg jenis susah nk telan ubat.. demam biasa pun mmg x mkn ubat tggu sembuh sendiri,apatah lg ubat yg doc bg utk ibu2 pregnant sy mmg x dpt mkn, dr start awal bln pregnany, sy mmg ada jgk paksa mkn smua ubat yg d bagi tp lepastu mmg sy loya dan muntah.. so sy mkn kdg2 je.. sampai la skrg sy dah 32 mggu still x dpt mkn ubat tu, asal mkn je pening semacam rasa mcm x dpt nak angkat badan.. tp dlm masa yg sama hb sy low tp ubat tambah darah tu dah 3 kali doc tukar sy still x dpt mkn ubat tu.. doc ckp sblm tdo senang mkn jd x rasa pening atau apapa,tp mmg sy x dpt mkn dah try mkn sblm tdo pn lg seksa x dpt tdo kepala pening nak pecah.. dah mkn makanan bt tambah drh tp still jg mcm tu.. ape patut sy mkn selain mkn ubat utk naik kn hb sy ?

16 Các câu trả lời

Try mkn ubat new obimin..sy mkn ubat ni ok xde rsa apa2 n x bau bsuk pn..

No choice.....vitamin tu kena makan juga ...boleh try buah jambu Batu 😉

try makan buah delima, buah jambu batu, makan kerang untuk tambah darah

Kepala pening sebab kurang minum air..

kerang masak dgn baik and cuci bersih2

Mkn brokoli