Bersalin tanpa koyak*n/jah*tan

Hi mommy2 skalian.. sy ada baca byk tips2 brsalin tnpa koyakan/jahitan.. ada sesiapa mommy2 sini yg dh bpglaman brsalin tnpa koyakan/jahitan..? sbb sy lbih suka/pcya kpd pglman mommy2 drpd pcya tips2 brsalin nie bulat2.. blh bg pglman mommy masing2..

8 Các câu trả lời

Sy bersalin normal kedua2 ank tu sy mmg xangkat punggung,tp anak 1st mmg kena gunting zapp..ank seberat 2.97kg..jhit 4dlm luar 2..mjur kena bius tp ttp skt..ank no 2 sy amalkan vco dri 7bulan prgnt,cmpur brnk awal 2 mgu dri due,ank kecik sikit 2.5kg teran2 eh terberanak smooth je keluar nya..xyh jahit..sbb dh ad jln satu, ank kecik satu..tu org tua duk ckp bia kecik ms keluar mudah,esok2 besar kt luar..

Saya bersalin ank first xde koyakan / jahitan..alhamdulillah..yg penting cara meneran kne betul..jgn angkt punggung..teknik pernafasan yg btol pn perlu..& dh hujung2 kehamilan saya buat urutan perineum..😊

5y trước

Sis bersalin kt private ke government ?

Saya bru 15hari bsalin ank no 4.. Alhamdulilah xde koyak.. Teknik pernafasan &teran kena betul.. Jgn angkt punggung.. Mggu2 akhir kehamilan amalkn mkn buah kurma

Sy ank first n second dua2 kne jahit.. Huhuu.. Nk try urutan perineum.. Rmai bg tips tu utk elak jahit.. Hrap no3 ni bsalin normal tnpa jahit laa... 😌

Yg penting skali jgn angkat punggung sis. Kalau anak first slalu mmg gunting. Angkat punggung lg teruk jd. Mcm sy. Koyak smpai blkg.

Sy bersalin x angkat punggung pon ttp ade jahitan jgk.. Bhgian dlm mmg koyak teruk, 2jam doc pakar jahit...

5y trước

Tau xpe... Ttp terasa bhgian kulit, siyes teringat balik saat2 tu 😰😰

Follow

Saya anak pertama kena jahitan 4. Tapi jahitan bahagian dalam,kulit luar tak. So memang tak sakit masa berpantang. Paling penting jgn angkat punggung masa meneran. Normal anak pertama kena jahit,sebab baru pertama kali melahirkan. Kalau yg anak pertama tak da jahitan langsung memang saya salute. Hebat tau.