Pengaliran Susu Ibu

Hi mommy2 semua.. Saya ad masalah sikit.. Baby saya selalu marah2 bila minum susu badan. Lepas tu dy macam kelaparan. Perlukan susu formula. Bila saya picit kantung susu.. Susu keluar tapi sikit. Macam setitik2.. Adakah normal? Dan adakah puting saya jenis susah keluar susu ataupun sebab susu saya sikit ya? Tapi masa breastfeeding lama2 sampai baby tidur tu.. Susu menitik dekat sebelah lagi tu. Saya jadi keliru. Bila pump pun susu keluar sikit. Ad sapa2 boleh jelaskan? Atau ad yang hadapi masalah yang sama? Saya lahir anak sulung.. Dah hari ke 17 harini..

1 Trả lời

Baby saya kalau lambat bagi susu pun dia akan marah marah macam merajuk , bila nak masukkan puting tu dalam mulut dia akan tolak tolak tapi pujuk pujuk sikit lepas tu baru dia hisap . Setahu saya bila susu sebelah lagi menitis laju maknanya breast yang lagi satu tu dia tengah hisap . Tapi kalau awak rasa susu sikit , better pump je lagi untuk tambah susu .

5y trước

Oo gitu. Ok awak terima kasih ☺