Soalan

Hi Mommy2 nk tnya pendapat kle demam waktu mengandung boleh ka kita mkn ubat demam, batuk, selsema macm biasa

21 Các câu trả lời

Boleh tp tdk smua ubat dpt mkn..sbaiknya mnta nsht doktr..mcm sy dmm btuk.. kna bgi prctmol..mkn skli ja😂tkt nak mkn blik2..dah rsa kurang2 pnas tu xbrni nak mkn ubt lg.. lbihkan mnum air bnyk2.. amalkn buah oren sunkist.. insyaAllah smbuh.. sy msa tu btuk nurs nsht kuat mnm air dan mkn buah tu ja..mmg bksan..mkn kna hri2 smpai smbuh..😊

5y trước

Buah ape ye yg ssuai d mkn klau demam, batuk n slsema? Sy klau bole nk elakkn mkn ubat... Sbb jnis xsuka mkn ubt n pnadol....

Nope tak boleh. Preggy ada dose ubat yang dibenarkan. If u sayang ur baby pergi klinik minta ubat.

Tak boleh. Ada yg ckp masa trimester 1 tak boleh ambil ubat lngsung. Ambil yg semula jadi je

Xboleh, kalau ad pn pracetamol je tp atas nasihat doc..syg kandungan sis..

Mntk nasihat doktor dulu.. dia akan bg ubat yg sesuai..

Blh makan.tp mesti dapat kebenaran dari doc dahulu.

Hanya makan ubat yang disarankan oleh doktor.

Jmpa doc . Jgn sebarangan mkn ubt

Boleh..tpi ad had dos dia..

Refer dkter dlu sis