kira pergerakan

Mommy2 macam mana nak kira 10 pergerakan mula 9 pagi abis pukul berapa ye? Macam mana nak buat baby bergerak ye?

11 Các câu trả lời

Macam sy buat sejam sekali jugak.monitor pergerakan dia setiap jam. Nurse ckp selang masa tu 30 mins sekali pun ok. Biasanya bila minum air sejuk,makan atau baring mengiring ke kiri.baby akan bergerak. Atau pasang lagu ke ayat al quran ke dia akan respon biasanya

Kira gerak bby 12jam 9pg - 9mlm ... Bila terasa bby gerak terus tnda .. Rasa lg tnda lg .. Kalau dlm tempoh 12jam tu bbg gerak tk ckop 10kali boleh pergi hosp ... Nnt dorg akan cek .. Kalau tkde mslh boleh balik ..

9pg-9mlm sis. Tapi saya selalu pukul5, 6 macam tu dah cukup 10x. Kalau pagi2 dalam sejam sampai dua kali gerak. Tapi bila dah petang2 tu dia gerak sejam sekali je. Saya kadang kejut je baby sis. Tepuk2 sikit

12 jam sis..dr jam yg sis kira..kalau baby buat gerakan kecil sebanyak 4 kali ..baru di kira 1 gerakan😊normally bila gerakan cukup 10 pd jam yg tertentu,setiap hr akan jam yg sama tak jauh beza..

Kalau saya,saya buat sejam sekali. Tapi baby lebih aktif tengah2 malam Dan awal pagi.kalau siang memang slow.

Sy buat 9mlm😅✌kalau stat awl 8pg sy abiskn dia 8mlm... Hehe..nurse kk ajar cmtu😅😅😅😅✌

Minum air sejuk, cuba sembang dgn baby, cuit2 skit hehe

Sy jam 3pm dah cukup 10

Aikkk, missi tak ajar ke?