pengalaman...

Mommy2 guna pregnant test apa time nak check?? Time bila korang test..? share sikit...

32 Các câu trả lời

Saya beli di 7eleven. Mahal juga lah utk upt yg halus tu. Tak silap rm10.++ mcm tu. Saya check bila ramai staff dok tegur saya selalu nampak pucat + letih. Padahal saya sihat and tak rasa pun macam diorg nampak. Sampai dah nak balik, supervisor tegur perut saya buncit mcm dah sebulan. Hati ni taknak check lagi sebab minggu sebelum check takde. So mmg tak berharap. Tapi biasalah perasaan nak check makin kuat. So saya belilah upt kat 7e. Alhamdulillah dengan harga yg mahal, Allah berikan rezeki utk saya. 😊 skrg saya dah 20w 😊

Sy guna Dip N Tell jenis pek warna hijau kebiruan sebab sebelum ni irregular period, yg pek pink untuk regular period.. setakat ni jenama ni la yg paling sy percaya dgn harga yg berpatutan hehe.. n syok sebab dia sediakan bekas kecik sekali utk sambut kencing, boleh letak stick tu kat bekas tu.. boleh cari d watson & guardian

5y trước

Bagus cek awal2 pagi, kencing pertama.. kencing kejap, ambik yg tengah2 tu, sebab kencing masa ni tinggi kandungan hormon hamil/hcg

Guna upt biasa je beli kt shopee byk2 sebab murah.. Test sampai 4 5 kali.. Tapi still x percaya naik 2 line.. Duk ckp rosak kot.. Haha.. Pastu bru beli clearblue digital yg mahal ckit.. Result still sama.. Baru percaya 😂

Sy beli 5 hinggit aja sis. Lmbt 2hari sy check 2line. Tp bila scan 10w baru nmpk baby. Sempat juga check transvaginal sebab risau ada tak baby masa 6w. Alhamdulillah nmpk baby sekali dengar suara jantung baby

Clear blue digital , terus detect 3+ thats means mase tu sayeee dah 5w😄 mase taktahu tu , bantai baby nenas , askrim kelapa air kelapa lahhh , mkn pedas2 lah😂

Suami bli digital clearblue rm47...excited msa tu bru 3bln lbih kwen...Pregnant bln11 birthday husband hadiah untuk dia...due date bln8 anniversary sy ngn suami

4y trước

Clearblue sy rm47.20.kenapa ya?

Sy first cek mlm guna yg beli kat shopee je. Naik 2 line merah. Tapi x percaya esk g beli dekat farmasi cek naik 2 line merah menyala ha baru pecaya 😆

Sy beli yg murah je dekat 7e. Bila naik double line tak puas hati terus beli yg clearblue digital. Seeloknya time bangun tido, pagi tu terus check. 😊

Sy pakai 3 jenis. Yg paling murah, longgok 20 keping Rm10 Kat Shopee, yg brand guardian dgn yg paling mahal blue apa nama yg digital tu 😆

beli online kat shopee banyak2 terus. test awal pg masa subuh air kencing pertama. stok upt pun byk lg ni bleh guna utk next baby plak 😂