pengalaman first time tahu pregnt

Hai mommy2 semua. share laa cemana pengalaman first time tergerak hati nk cek pregnt test 😂 sy time tu saje2 je nak try cek , ehh naik double line pulk. sampaikn sy bgthu suami pn dia ckp sy main2 je 🤣🤣🤣

10 Các câu trả lời

Sy ttc 7 tahun so mmg tak expect mengandung pon. Sblum ni xde jumpa doc pakar sakit puan, pergi mengurut, mkn vitamin or ubat kesuburan pape pun. Mmg thp dah redha klu xde ank. Sy kebiasaannya klu nk dtg period akn kluar period hitam dulu tp bln tu langsung xde kluar darah hitam. Sy tgu jgk dlm 2 3 hari tetap xkluar darah hitam tu. Bentuk perut sy pon mcm lain je. Few days lps tu sy try check upt sbb tak dtg2 period dkt seminggu. Tgk result nmpk line samar2. Mmg terkejut sgt sbb mmg takde buat rawatan pape. Check kali kedua lepas beberapa hari baru line terang. Alhamdulillah dgn rezeki Allah SWT. Skrg dah 3 bln kandungan. Doakan kandungan sy selamat sampai melahirkan.

2y trước

Alhamdulillah, tahniah sis. Jadi diri dan kandungan baik-baik.

saya dh lewat almost 2 weeks. tp tak check sbb mcm pernah sekali lewat mcm ni jgk sbb stress tp cramp2 nak period tu ada. sama la mcm tiap bulan nak period tu. then, kebetulan mmg tgh stress pasal kerja. so mmg igt lewat sbb stress. siap sy pergi main water park slide sana slide sini haha. Pastu dah berapa lama cramp tp tk dtg2 period, tiba rasa tergerak hati nak check. tp still tk harap apa2 sbb dh biasa kena scam dgn diri sendiri huhu. Tinggalkan pegi mandi, tgk test kit semula nah kau naik 2 line. terus inform husband. hehe Alhamdullillah. Skrg dah 15w. Perut pun dh start nampak. Doakan saya dipermudahkan. Semoga ibu2 pun selamat semuanya.

2y trước

heheh alhmdulilah. semoga dipermudhkn urusan

saya trgerak hati nak cek sebab badan panas time malam, priod delay 2w (tp tak expect sgt sbab mmg xirregular) sakit breast, pening, sakit badan semua. so malam tu saja2 la cek naik samar2, pagi esok cek guna cb confirm +. keesokkan baru surprise si suami, excited sampai terus call in law semua.

Period delay, perut masuk angin, pening kepala, rasa loya2.. Sebelum ni msk ok tiba2 x bole bau masakan.. Biasa mkn ubat gastrik terus ok.. Oleh sebab ragu2 nk mkn ubat gastrik, test la upt.. rupanya pregnant..masin mulut ank sy, nk baby.. Nak baby.. Haha ingat mcm order kat shopee ke.. Adui la ank..

macam saya mak angkat saya dia tahu je setiap bulan saya datang period dia akan tanya tapi masa saya lewat dia tanya dah ada lah tu ... saya senyum sambil cakap taknak berharap sangat lepastu tiga hari lewat terus gatal tangan nak cek tiba-2 naik dua line rasa macam tak percaya pulak

saya check sebab suami yg excited suruh check sbb dia pelik saya tak period² . sbb period saya mmg jenis on time . bila dah check saya pulak yang tak tau nak bgtau dia mcm mana . sehari simpan lepastu suruh dia cari sendiri , dia punya reaction tu melompat mcm budak² 🤭

2y trước

hehe seronok ye reaction suami mcm tu. suami sy buat muka blurr leps tu ckp banyak main2 laa bergurau laa 🤣. leps tu ajk p klinik baru buat muka serius tanya betol ke tidak ni 😂😂😂

Sy plk sensetif sangat, suami salah cakap sikit pun sy nangis teresak2, bila pikir balik takde ape pun sebenarnye 😂 plus cepat sangat letih, saje test upt sbb tak pernah mcm tu, alhamdulillah after a year kawin upt +ve 🥰

Tergerak hati nak check sbb selalu letih, rasa mengantuk sangat2 time pagi & tengahari & bila malam je suhu naik macam nak demam. Bila check terus nampak line yg cerah. Alhamdulillah pregnant 🥹

saya check sbb pitam .5 hari sebelum period tu sy pitam ..pastu sy try check hri yg sama dh naik 2 line samar2.. semakin lama semakin pekat .alhamdulilah skg baru 10 weeks

Sy check sbb demam & delay period.