Sembelit

Mommy2. Bole share petua utk atasi sembelit. Saya dah 34 weeks. Sembelit semakin teruk. Ni dah 2 hari x membuang ?.

32 Các câu trả lời

Hari2 makan buah then plenty of plain water. Kalau tak jalan jugak try ambik ostematrix from shaklee. InsyaAllah membantu.

Bykkan minum air masak dan buah2an sis...mcm sy makan tembikai...sy mkn tmbikai byk...kdg smpai kenyang...huhuhu

Kalau tak tahan boleh je pegi klinik dan minta ubat sembelit. Selain tu amalkan makan buah-buahan

Stop jap mkn ubat kk bg tu.. Ganti dgn buah oren.. Sayur ke.. Sy hritu smpai berdarah..

Mkn betikkk hihi N susu ygurt Berkesan kt sy Bykkn buah n syur jg Kurgkan pedas

Sy byk kn minum air suam and minum vitagen..xde dh sembelit..

sis cri buah prune jnama sunsweet tu..mkn dlm 5biji centuu..

makan pisang , betik banyak3 sis dan minum air 2 ke 3 litter sehari

5y trước

Tq sis

sya pon susah nk mmbuang..kdng 2 3hri skali bru berak..😣

Sis jangan minum milo or caffein. Memang penyebab sembelit