Berat Badan Naik Banyak

Mommy2 ade pglmn berat badan naik byk x dlm sebulan? Patutnye 500g shj kan.ni sy naik sampai 2kg..nurse dah bising ??

31 Các câu trả lời

Saya naik berat antara 2 - 2.5 kg sebulan..nurse sy cakap ok lg tp jagn lebih dr 3 kg sebulan nt lau lebih dia akn straight suh wat mgtt dah..so far berat sy memng naik la setiap bulan..

Haha.. sama laa.. sblm bulan posa xnaik naik pun berat... bln posa lagi laa x naik.. maintain.. tp lepas raya jerrr nahhhhh... naikk 3 kg sbulan... bahagiaaa betul🤣

Sy kemain lagi naik berat badan...sseminggu 1-2 kg..kdng lebih..tak lme pastu beranak..selalu org kata..nk beranak berat dh tk naik..tp i teruk naik nye..

Sy naik 1kg pun nurse dh marah..nurse suruh diet skit n mkn mknan yg sihat...kurangkn pengambilan nasi berlebihan dan kurangkn mknan n minuman manis...

Saya lagi laa dlm 1 minggu jer naik 3 kg ..mcm tak logik pula,saya pon tak tau saya mkn apa smpai naik mcm tu😅 skrg ni saya 37 minggu 3 hari ..

Saya total naik 25kg. Better kawal pemakanan lah. Saya baby first so makan ikut nafsu. Lebih baik kawal berat badan

Tpi doc swasta tempat saya cek 2kg 1bulan naik itu yang bagus sis Saya naik 1 kg 1 bulan dia bising cakap tak normal

5y trước

Tulah.. Naik bising, turun pun bising jgk 😅😅

Ada . Masatu baru 5 bulan . Berat naik 3kg. Kena jumpa pegawai pemakanan 2kali . Nurse bising jee . 😁

Saya 9 weeks ke 10 weeks naik sampai 2.3kg 😭😭 terkejut doktor terus buat appointment minum air gula..

Saya naik 4kg dalam sebulan ,nurse cakap tak apa .. Asal jangan sampai 2kg satu Minggu hahha